Matkailua, ruokaa ja viinejä

Edellisestä kirjoituksesta on taas kerran vierähtänyt anteeksiantamattoman pitkä aika. Yritän puolustella tätä laiminlyöntiä sillä, että on olen tehnyt alkukesän töitä kuin pieni eläin ja lisäksi olen päässyt matkustelemaan, eli olen ollut poissa koneen ääreltä.

Kesäkuussa käväisimme etelä-Italiassa Kalabriassa katsomassa millaiset ovat italialais-suomalaiset häät ja heinäkuun alussa olin Espanjassa Costa Tropicalilla lepuuttamassa ruumista ja sielua aurinkolomalla.
Molemmilla matkoilla satsasimme vahvasti auringonottoon ja paikallisten ruokien ja viinien maisteluun. Italiassa tuoreista lähialueella tuoteistuista raaka-aineista tehty ruoka oli parempaa kuin paikalliset viinit, kalabrialainen Ciró kun ei kuulu Italian terävimpään viinikärkeen vaikka ihan letkeää juotavaa onkin. Ja Italiasta puhuttaessa ei tietenkään sovi unohtaa gelatoa!
Espanjassa lähialueen sherryt ja ei-ihan-lähialueen cavat veivät voiton jopa tuoreesta kokonaisena grillatusta kalasta ja manchegosta. Näistä aiheista lisää myöhemmin (vaikka tuntuukin kuin olisin lupaillut jotain tällaista aikaisemminkin toteuttamatta lupaustani, hmm...).

Italiassa kävimme mm. mahtavassa Geracen linnoitetussa vuoristokaupungissa maistelemassa namia stracciatella-jäätelöä (kuva lainattu)
Matkalta palaaminen on aina enemmän tai vähemmän traumaattinen kokemus. Tunnustaudun matkustusfriikiksi, jonka mielestä lomalle lähtö on aina sata kertaa parempaa kuin lomalta palaaminen ja matkan jälkeen aloitan aina seuraavan suunnittelun. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään tulevia matkoja tiedossa ja olo tuntuu vähintäänkin orvolta. Loppuviikosta pakkaan offit, verkkarit ja viinilasit laukkuun ja lähden maaseudun rauhaan viettämään ensimmäistä viikkoa siitä oikeasta, pitkästä kesälomasta, mutta ei kotimaan matkailussa ole koskaan sitä samaa fiilistä kuin ulkomaan matkailussa. Pitänee ehdottaa että VR lanseeraa lentokentän Wine & View'ta vastaavan konseptin ja parantaa junien matkustusmukavuutta eksponentiaalisesti :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti