Mitä perjantaina syötäisiin?

Avomies on matkalla muilla mailla tämän viikon enkä oikein jaksa laittaa yhdelle hengelle mitään kovin vaativaa gourmetruokaa, haalin pääasiassa kaapeista erinäisiä ainesosia joista yritän improvisoida jotain ravitsevaa mutta ei liian epäterveellistä. Sen sijaan suunnittelen ahkerasti mitä laittaisin perjantaina avomiehen palattua Helsinkiin (töissä on sitäpaitsi aika hiljaista näin heinäkuussa, joten minulla on hyvin aikaa surffailla netissä). Vannoutuneena Jamie Oliver-fanina ihastuin tähän Jamien tonnikalasalaattiin jota voisin kokeilla, sillä nyt kesällä kala + salaatti-kombot ovat vedonneet allekirjoittaneeseen kovin voimakkaasti. Kyllä kai parsaa saa vielä heinäkuun puolivälin jälkeen?

Kuva lainattu www.jamieoliver.com
Onneksi minulla on vielä muutama päivä aikaa miettiä salaatille sopiva juomaseuralainen. Viimeksi joimme tonnikalan kanssa lahjaksi saatua Georges Duboeufin Chiroublesia, mutta parsa huutaa seurakseen valkoista. Ehkäpä jotain sopivasti tammitettua Chardonnayta tai Australian Hunter Valleysta mukaan tarttunutta hieman ikääntynyttä Semillonia.

Niin, ja mainittakoon loppukevennyksenä varmasti monessa varsin positiivisia tuntemuksia herättävä tutkimus josta uutisoitiin tänään: Ruotsalaistutkimuksen mukaan viini on terveellismpää kuin liikunta. Pidän tämän tässä näin otsikkotasolla enkä mene yksityiskohtiin, sillä näissä tutkimuksissa on aina muttia ja jossia. Positiiviset uutiset on hyvä pitää tiiviinä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti