Kiss my Turku

Takaisin kaupungissa Turussa ja Turun saaristossa vietetyn viikonlopun jälkeen. Turku on monista ennakkoluuloista huolimatta oikein miellyttävä ja erinomaisen kaunis kesäkaupunki Lisäksi sieltä löytyy lukuisia hienouksia joita ei muuten niin mahtavasta pääkaupungistamme löydy: Turussa on useita viinibaareja, jokivarressa on laadukkaita terassiravintoloita joista saa hyvää ruokaa sekä lisäksi kaupungista löytyy oikea linna. Kulttuuripääkaupungista olisi taatusti löytynyt runsaasti kulturellia tekemistä, mutta brutaaleina epäkulttuuri-ihmisinä satsasimme avomiehen kanssa enemmän auringosta nauttimiseen sekä ruoka- ja viinikulttuuriin.

Tarkoituksenamme oli nauttia lounasta Ravintola Smörissä, joka ei kuitenkaan ollut auki näin kesäaikaan lounastajille, joten nautimme jokirapurisoton ja lasilliset Champagne Blanc de Blancs Brut Vertus 1er Cru:ta saman ravintolakompleksin viiniravintola E. Ekblomin terassilla. Terassilounas oli maittava ja viinilista jäi kihelmöimään mieltä, joten ensi Turun-visiitillä aion taatusti viettää hetken jos toisenkin E. Ekblomin kellariholveissa maistellen viinilistan ihanuuksia.

Ravintola Viinille Humalistonkadulla. Lasissa Montagny 1er Cru.
Päivän postiivisin yllätys oli ehkä kuitenkin Ravintola Viinille, jossa lähes kaikkia viinejä saa laseittain sekä 4 cl:n että 12 cl: annoksina. Paikan sisutuksessa olisi toki jonkin verran parannettavaa, mutta konsepti ja palvelu ovat niin mainiot että voin hyväksyä kellertävät seinät ja siniset nupukkisohvat. Henkilökunta toi meille tilaamamme viinit, mutta maistoimme ne puolisokkona eli arvailimme missä järjestyksessä lasit olivat pöydällä. Valkoisten osalta arvaaminen oli varsin helppoa, mutta punaisissa italiainen ja ranskalainen menivät kiusallisesti sekä allekirjoittaneelta että avomieheltä sekaisin. Alla löytyy lista maistelemistamme viineistä. En lähde näitä sen kummemmin analysoimaan koska viinejä tuli maisteltua sen verran monta, mutta omat suosikit merkitsin tähdin (** suosikki ja * suosittelisin).

Valkoiset:
Montagny 1er Cru (tästä ei listalla ollut valitettavasti enempää tietoa). Ranska *
Haardter Herrenletten 2008, Riesling Kabinett Trocken. Saksa
Sartori Marani 2008, Casa Vinicol. Valmistettu Garganega-rypäleistä joita on kuivattu 40 päivää. Italia *
Pouilly-Fumé 1er Millésime 2008, Bouchie Chatellier. Ranska **
Columbia Crest Uaoaked Chardonnay 2008. Yhdysvallat
Walluf Walkenberg Riesling QBA Trocken, Erstes Gewächs 2007, Weingut Toni Jost. Saksa *

Punaiset:
Château Lalande Borie 2006. Ranska **
Travaglini Gattinara Selezione 2004. Italia
Vistamar Gran Reserva 2005. Chile
Quinta do Pego Douro Tinto 2003. Portugali *

0 kommenttia:

Lähetä kommentti