Viikon 33 Viikonloppuviini: Vasse Felix Chardonnay 2009

Loma on ohi ja ihanat kesäloma-matkailu-aurinkoaiheiset-postaukset vaihtuvat normaalielämään liittyviin aiheisiin. Mielikuvituksen puuttuessa kirjoitan viikonloppuviini-suosituksen viinistä joka kuuluu suosikkeihini viime aikoina testaamistani viineistä.

Tällä kertaa viikon viinisuositus tulee Australiasta, Margaret Riverin alueelta. Tutustuimme kyseisen viinin edelliseen vuosikertaan Sydneyssa Jordon's-ravintolassa viime vuonna ja pidimme viinistä kovasti, joten tämän vuoden Oseanian-reissulla tuliaisviinejä valitessamme tartuimme tähän makupalaan.

Vasse Felix Chardonnay 2009. Kuva lainattu.

Väri on yllättävän vaalea oljenvärinen ja tuoksu on pehmeän hedelmäinen ja sopivasti tamminen. Maussa tuntuu trooppista hedelmää ja melonia ja pehmeän tammen pyöristämää mineraalisuutta. Viinissä on uuden maailman raikkautta, mutta se on silti elegantti. Mainittakoon että Decanter on antanut kyseiselle viinille 4/5 tähteä ja kehuu erityisesti viinin hinta-laatusuhdetta. Jos Vasse Felix tai Margaret River kiinnostavat kannattaa lukea syyskuun Decaterista aihetta käsittelevä artikkeli.

Viini testattiin kevyesti paistetun lohen ja limellä maustetun hollandaise-kastikkeen seurana. Toimii.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti