Syksyn lounasyllättäjä Kolo

Testasin viime viikolla ystäväni kanssa Fredalla sijaistevan pienen ja viihtyisän Ravintola Kolon lounaan. Kolo on ollut Fredalla kesästä asti, ja vaikka kävelen paikan ohi päivittäin ei ole aiemmin tullut siellä syötyä. Kolon ilmapiiri, ruoka ja palvelu vakuuttivat allekirjoittaneen jo kerrasta, joten ravintolasta taisi tulla uusi suosikkilounaspaikkani sillä työpaikkanikin sijaitsee kävelymatkan päässä.

Lounaslistalla oli vierailupäivänä savustettua nieriää perunasoseen ja rosmariini-voikastikkeen kera, joten kalaintoilijana en voinut valita muuta (huolimatta siitä että sipulikeittokin kuulosti erittäin houkuttelevalta). Valinta osui taatusti oikeaan, vaikka annoksen hinta, noin 14 €, onkin hieman enemmän kuin lounassetelini arvo. Annos oli lähes illallistasoa ja melkoinen hemmottelu työn raskaan raatajalle kesken sateisen syyspäivän. Kala oli sopivasti savustettu ja kastike innosti kaapimaan lautaselta viimeisetkin pisarat.

Kuva lainattu
Lounasaikaankin Kolo tarjosi keittiön tervehdyksen, joka sattui vierailupäivänäni olemaan namia maa-artisokkakeittoa. Palvelu oli sujuvaa ja rennon ystävällistä ja paikka on pienen kokonsa ansiosta rauhallinen ja miellyttävä. Jälkeenpäin kurkin netistä Kolon viinilistaa joka näytti varsin kohtuuhintaiselta ja ihan kiinnostavalta, joskin lähinnä pullottain myytävien viinien osalta. Pienenä miinuksena mainittakoon että skumppalistalla näyttää olevan laseittain vain Kriter Brutia, jos ei halua lähteä samppanjalinjalle.

Kolon paikalla on aiemmin ollut ihan kivoja mutta melko lyhytikäisiä ravintoloita, viimeisimpänä Goce. Toivottavasti Kolo pystyy pitämään pintansa, sillä hyviä ja ketjuista riippumattomia ravintoloita on Helsingissä luvattoman harvassa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti