Viikon 40 monopoliton Viikonloppuviini: Juvé y Camps Reserva de la Família

Allekirjoittaneella ja avomiehellä on tapana kantaa ulkomailta viinejä kotiin selkä vääränä koska Alkosta saa harvemmin mielenkintoisten tuottajien ja eritoten pientuottajien viinejä. Yksi näistä tuliaisviineistä on heinäkuun Espanjan-matkalta ostettu cava Juvé y Camps Reserva de la Família Brut Nature 2007. Monopolittomaan henkeen juoma on ostettu supermercadosta ja hinta oli paikallisittain melko kova, n. 13 euroa.

Kuva lainattu

Espanjassa ollessamme ihmettelimme ensin onko kaikissa cavoissa korkkivika, vai mistä on kyse kun skumpassa on niin voimakas korkin ja puun maku. Muutamia pulloja maisteltuamme totesimme, että tämähän on selkeästi cavan ominaisuus, joka löytyy paikallisesti myytävistä pienempien talojen tuottamista cavoista, mutta ei meiltä saatavista Codorníu- ja Freixenet-tyyppisistä juomista. Koko matkaporukkamme oli samaa mieltä siitä, että paikallinen tyyli on itseasiassa paljon miellyttävämpi kuin tuo hieman teolliselta vaikuttava massacava. (Hieman aiheen ohi mainittuna olen sitä mieltä, että Freixenetin myynti baareissa ja ravintoloissa pitäisi kieltää. Ensinnäkin sitä on joka ikisessä kuppilassa ja toiseksi sen juominen on harvoin nautinnollista.)

Juvé y Campsin tuoksussa on korkin lisäksi sitrusta ja paahteisuutta. Näitä kaikkia löytyy myös mausta, jossa tosin puu ja korkki ovat melko dominoivia. Tästä huolimatta maku on raikas ja cava sopii erinomaisesti juotavaksi aperitiivina tai seurustelujuomana. Kuplat ovat mukavan pieniä ja pehmoisia, mikä tekee suutuntumasta miellyttävän. Voisin yhdistää tämän tapasten, esim. chilikatkarapujen ja manchego-juuston kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti