Matkakuumetta

Tulevana talvena meillä ei ole tiedossa kuukauden mittaista viinimatkaa Australiassa, eikä unelmalomaa Malediiveilla tai Mauritiuksella, sillä avomiehellä ei ole mahdollisuutta pitää lomaa talvella. Allekirjoittanut kärsii kroonisesta matkakuumeesta, eikä suostu hyväksymään ajatusta talvesta ilman aurinkoa ja lämpöä, ja lisäksi lomia alkaa olla kertynyt niin paljon että niille pitää keksiä edes jotain käyttöä. Olemmekin muutaman kaverin kanssa suunnitelleet viikon pyrähdystä lämpimään tammi-helmikuussa. Viikossa ei kovin pitkälle ehdi, joten pyrkimyksenä on ollut kartoittaa kohtuullisen lentomatkan päässä olevia kohteita joissa olisi lämmin. Itse historiafriikkinä olisin kiinnostunut yhdistämään aivot narikkaan-rantaloman kulttuurihistorialliseen tarkasteluun esim. Egyptissä tai Jordaniassa. Molemmat kohteet ovat minulle ennestään täysin tuntemattomia, mutta olen kuullut niistä pääosin vain hyviä asioita paikan päällä käyneiltä.

Kuvat lainattu. Kuvissa Aqaba, Hurghada, Luxor, Petra ja Punaisen meren elämää.

Varsinkin Petra on jo vuosikausia ollut paikka jossa haluaisin käydä, ja tämä into vain kasvoi vajaa vuosi sitten kun vanhempani kävivät paikan päällä ja näyttivät ison kasan kuvia punaisesta kaupungista. Petra ja Luxor ovat toki molemmat turistirysiä jotka ovat yleensä melkoisen ahdistavia kokemuksia, mutta uskon vahvasti että matkailijasieluni kestäisi jopa turistirynnistyksen jos pääsisin näkemään historiallisia mahtavuuksia.

Egyptin ja Jordanian ruokakulttuurit kiinnostavat myös kovasti. Viinimatkailusta tuskin kannattaa kyseisissä maissa unelmoida, mutta sitä suuremmalla syyllä voisi keskittyä ihaniin meze-tyyppisiin annoksiin ja tuoreista hedelmistä puristettuihin mehuihin. Paikallisia ruokia saa varmaan ainakin jossakin määrin myös turistiresorteista, eikö niin? Ja ehkä resorteissa tarjotaan esim. libabonilaisia viinejä kuten Chateau Musaria?

2 kommenttia:

  1. Kyllä Egyptin turistirysistä löytyy ainakin paikallinen ketjuravintola Abou El Sid, jossa on todella hyvää egyptiläistä ruokaa! =) Muilta osin Egypti oli aikamoinen pettymys ..ja järkytys. Mutta saa sieltä lämpöä, aurinkoa ja näkee historiaa, kunhan lähtee kamalia turistirysiä kauemmas. Kairossa ei muuten kannata viettää päivää kauempaa, on aika hirvittävä paikka. Tosin jotkut pitää siitä, jos aurinko ja löhöily riittää. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Olemme nyt kavereiden kanssa varanneet viikon matkan Hurghadaan, mutta emme ole ehtineet suunnitella loman ohjelmaa vielä tuon enempää. Lähtökohta matkalle on kuitenkin lämpöön karkaaminen, ja olisi mukava päästä myös snorklailemaan ja testaamaan sukeltamista. Odotan myös innolla egyptiläisiä ruokakokemuksia, vaikka olenkin kuullut että kaikkien Egyptiin matkaavien kannattaa valmistautua vatsatautiin :)

    VastaaPoista