La fin de l'année

Nyt se on päätetty, vietämme avopuolison kanssa uudenvuoden Pariisissa! Olemme jo jonkin aikaa päivitelleet miten ihanaa olisi päästä maleksimaan Pariisin caveissa ja istumaan bistroissa. Ja ainakin allekirjoittanut aikoo myös tuhlata tänään saamansa veronpalautuksen Galeries Lafayttessa ja Naf Nafissa.

Edellisellä Pariisin-vierailulla teimme uskomattoman löydön Monoprix-supermarketissa, jossa joku onneton oli hinnoitellut Veuve Cliquotin La Grande Dame 1998:n väärin. Saimme pullon 30 eurolla, kun muuten tuosta saa pulittaa yleensä 140-170 €. Ranskaa sujuvasti puhuva avomies totesi rehellisesti kassalla, että tämä ei voi olla tuotteen oikea hinta, mutta saimme pullon tuohon hintaan koska muutakaan ei järjestelmistä löytynyt. Harmillisesti pulloja oli jäljellä vain yksi, mutta toisaalta teimme muitakin hyviä löytöjä ja Épernaysta tarttui mukaan monta muutakin hyvää samppanjaa.

Kuva lainattu, itse ottamani kuva vanhalla Nokialla hotellihuoneen nurkassa ei ole ihan samaa luokkaa.

Edellisen La Revue du Vin de France-lehden liitteenä tuli les cavistes-liite, jossa on listattuna jotakuinkin jokainen viiniliike Ranskassa. Pitänee siis jo hyvissä ajoin avata lehtinen Pariisin kohdalta ja ottaa yliviivaustussit käyttöön. Niin, ja Monoprix lienee jälleen vierailukohteena, aina voidaan toivoa että joku on taas tehnyt hinnoitteluvirheen.

Joulusta viis, olisi jo uusivuosi!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti