Täydellinen ruoka- ja viinikombo


Neljäs advettiviikonloppu on ohi, ja lähes kaikki lahjat on vielä tässä vaiheessa perinteiseen tapaan hankkimatta. Tänä vuonna olen tehnyt tietoisen päätöksen pitää joulustressin minimissä ja tehdä vain sen mitä on ihan pakko. Paniikissa Stockmannilla kirmaamisen sijaan adventtiviikonloppuun kuului siis hyvää ruokaa ja viiniä, runsaasti joogaa, riittävästi glögiä ja hyviä ystäviä.

Kiireettömään viikonloppuun kuului mm. kokkailu avomiehen kanssa lauantaina, jolloin teimme pitkästä aikaa kestosuosikkia, penneä latva-artisokan, tomaatin ja oliivien kera. Artisokkapastaa maistuvampaa ruoka-annosta on tuskin olemassa koko maailmassa, ja koska se on jo pitkään ollut vakiovalinta, on sitä kokeiltu jos jonkinlaisen viinin kanssa. Artisokkapastan täydelliseksi viiniseuralaiseksi on valikoitunut portviineistään tunnetun Niepoortin Redoma Branco Douron laaksosta. Viiniä on kokeiltu sekä vuosikertaa 2006, jota on kannettu kassikaupalla Viking Linelta, että vuosikertaa 2007, jota on tuotu laivalta ja tilattu Alkosta. 

Täydellinen kombo: Artisokkapastaa ja Redoma Brancoa. Kuvat lainattu.

Tällä kertaa kirpakan pastan kanssa kokeiltiin vuosikertaa 2007, joka on hieman edeltäjäänsä tammisempaa ja mineraalisempaa. Viiniä juodessa tuntui melkein kuin olisi nuoleskellut kiveä, jonka pinnassa on kivipölyä. Redomasta löytyy onneksi myös sopivasti aprikoosimaista hedelmäisyyttä, joka painottaa kivipölymäistä makua.

Redoman vuosikerta 2007 oli hetken aikaa Alkon tilausvalikoimassa hintaan 7,98 € pullo, mikä oli noin puolet siitä sama pullo maksoi Viking Linella. Harmillisesti viini ehti loppua ennen kuin ehdimme tilata sitä toisen laatikollisen, mutta onneksi jemmasta löytyy vielä pari pulloa 2007:ää ja yksi pullo 2006:a artisokkapastan seuraksi.

Tässä yhteydessä haluaisin kehaista myös Niepoortin punaista varianttia, Redoma Tintoa, joka tuo mieleen sikarintuoksuisen ja hieman pölyisen kirjastohuoneen. Kuvauksesta huolimatta viini on oikeasti hyvää, ja yllätti positiivisesti myös paatuneen valkoviinifanin. Suosittelen kokeilemaan tilausta Alkosta, jos olet valmis maksamaan viinistä 32 euroa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti