Matkasuunnittelua Farougessa

Olen lähdössä muutaman kaverin kanssa talvilomalle Egyptiin reilun viikon päästä ja totesimme matkakumppanideni kanssa, että meidän pitää suunnitella matkaa kera egyptiläisen ruuan. Helsingissä on vähänlaisesti egyptiläistä ruokaa tarjolla, joten päädyimme Yrjönkadulla sijaitsevaan libanonilaiseen Farougeen, joka oli mielestämme lähin vastine sille mitä odotamme saavamme syödä Hurghadassa.

Itse matkan suunnittelu jäi loppujen lopuksi melko vähäiseksi keskustelun rönsyillessä psykopatiasta presidentin rooliin ja deittailuun. Vaikka matkan suunnittelu on aina virkistävää, on toisaalta tylsää suunnitella ja aikatauluttaa lomaa liikaa, jolloin pään tyhjennykseen ja lekotteluun ei välttämättä jää riittävästi aikaa.

Farouge oli matkasuunnittelupalaverille vallan sopiva ympäristö - rauhallinen miljöö, hyvää ruokaa ja miellyttävä palvelu. Päädyimme jakamaan matkaseuralaisteni kanssa valikoiman alkuruokia ja juomapuolella testasimme laseittain myytävät Château Ksaran Blanc de Blancs 2010 ja Château Musar Jeune 2010 ("oikeaa" Musaria ei harmillista kyllä saa laseittain).

Hummusta, viininlehtikääryleitä, Château Ksara Blanc de Blancs 2010 ja Château Musar Jeune 2010. Kuvat lainattu.

Itse arvelin että Ksaran Blanc de Blancsiin (hieno nimi viinillä, eikö vain?) olisi käytetty paikallisia rypälevariantteja maun ollessa yllättävän voimakas, mutta se sisältääkin 50 % Sauvignon Blancia, 30 % Semillonia ja 20 % Chardonnayta. Täyteläisessä ja hunajaisessa maussa oli miltei myskin piirteitä, ja väriltään viini oli varsin tumman keltainen ja muistutti jälkiruokaviiniä. Sopi oivasti mezejen kanssa, mutta en ehkä nauttisi kyseistä viiniä seurustelujuomana ilman ruokaa.

Seuraava askel matkasuunnittelussa onkin sitten selvittää egyptiläistä viinituotantoa. Tjäreborgin kohdeoppaan mukaan "Paikalliset viinilaadut ovat parantuneet viime vuosina ja ne ovat juotavia", eli ei kovin rohkaisevaa ainakaan näin alkuun.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti