Parhaat ravintolat by Blanc de Blancs

Olen monta kertaa miettinyt, että haluaisin kirjoittaa postauksen parhaista ravintolakokemuksistani. Toisaalta tuntuu vähän hassulta kirjoittaa kokonainen postaus vuoden takaisesta ravintolakäynnistä, joten voilà: tässä kooste Blanc de Blancsin kaikkien aikojen ravintolasuosikeista.

Rockpool, Sydney
Tämä on itseoikeutettu ykkönen kaikista ravintoloista joissa allekirjoittanut on vieraillut. Rockpool sijaitsee Sydneyn ihanassa The Rocks-kaupunginosassa ja on sisustukseltaan moderni ja hieman skandinaavistyyppinen.
Neljän ruokalajin menuun saa valita annokset laajasta valikoimasta mereneläviä, kasviksia ja lihaa. Allekirjoittaneelle jäi mieleen etenkin pöydässä ruokailijan edessä valmistettu tofu ja John Dory, eli suomeksi pietarinkala, macadamia-pähkinöillä höystettynä. Avomieheen teki puolestaan lähtemättömän vaikutuksen jälkiruokana tarjoiltu passionkohokas, jota on valmistettu kotikonstein vieraille ja omaan käyttöön useaan otteeseen. Mikäli makea ja kuohkea jälkkäri uppoaa, kannattaa katsoa resepti ja opastusvideo Lifestyle Foodin sivuilta.
Parasta Rockpoolissa olivat kuitenkin viinit, jotka meille valikoi ja esitteli asiastaan kovasti innostunut japanilainen sommelier. Yhdistelmät olivat osin yllättäviä, yllä mainitun tofu-annoksen kanssa tarjoiltiin ranskalaista roséta. Ehdoton viinisuosikki oli kuitenkin McHenry Hohnen "Rocky Road Vineyard" Margaret Riverin alueelta (suosittelen kokeilemaan Margaret Riverin Chardonnayta jos sellaista onnistutte saamaan käsiinne).

Rockpoolin karun tyylikäs miljöö tuntuu raikkaalta helteisen rannalla vietetyn päivän jälkeen. Kuva lainattu.


Bistro des Deux Thêatres, Pariisi
2 Thêatresista olenkin jo kirjoittanut Pariisin-tunnelmia käsittelevässä postauksessa, ja paikka kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ravintoloiden saralla. 38 euron illalliskonsepti on kerrassaan loistava, menussa riittää valinnanvaraa ja paikan ilmapiiri hieman pölyttyneine plyysiverhoineen on vertaansa vailla.


Mange Sud, Helsinki
Suomessa on myös lukuisia mainitsemisen arvoisia ravintoloita ja arpomistuokion jälkeen päädyin valitsemaan Mange Sudin Olon, Groteskin, Murun ja muiden edelle. Mange Sud ei ehkä ole se paikka josta Suomessa saa parasta ruokaa, mutta pidän kovasti paikan tunnelmasta ja asenteesta, ja ruoka on tasalaatuisen hyvää joka kerta. Viinilista on kateutta herättävä, ja ruuan kanssa paritettavat viinit täydentävät ruokien makuelämyksiä erinomaisen hyvin.
Mange Sudin parhaisiin ruokailuelämyksiin kuuluu Bouillabaisse ja muut merenelävät sekä jälkiruokaviini Yarden Heights Wine. Viinilistan osalta kannattaa katsoa kellariviinilistaa, josta löytyy myös hauskempia erikoisuuksia.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti