Viikonloppuviini: Lindauer Brut

Ajattelin jakaa tämän maukkaan salaisuuden silläkin uhalla, että kyseisten pullojen kysyntä nousee pilviin ja itse jään jatkossa ilman. Yksi Alkossa myytävistä suosikeistani on uusiseelantilainen Lindauer Brut-kuohuviini, joka maksaa nyt veronkootuksen jälkeen 10,08 € (ennen 9,98 €). Kyseisen viinin hinta-laatusuhde on varsin lyömätön, ja Lindauer kuuluu etenkin kesäkaudella ja ex tempore-illanistujaisissa allekirjoittaneen vakiovarusteisiin.

Lindauer Brut. Kuva lainattu.
Lindauerin maku on raikkaan sitruksinen, mutta siitä löytyy paahteisuutta ja pähkinää. Kyseisen hintaluokan skumpissa on harvemmin tuota paahdetta ja pähkinää, joka allekirjoittaneelle niin hyvin maistuu, minkä vuoksi Lindauer onkin erinomainen ostos. Hapokkuuden ja pienten kuplien yhdistelmä saattaa säikyttää arempaa, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ko. juomaa. Maistuu erityisesti hyvän seuran kera eikä kaipaa välttämättä ruokaa.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa Lindauerilta löytyi montaa eri varianttia, mm. 100 % Sauvignon Blanc-kuohuva. Lindauerin muiden varianttien Suomeen-rantautumista odotellessa pärjää ainakin jonkin aikaa perus-brutilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti