Hätäapua akuuttiin mangonpuutokseen

Kehitin matkalla itselleni melkoisen mangoriippuvuuden. Egyptissä oli vähänlaisesti edes etäisesti kiinnostavia viinejä tarjolla, joten panostimme tuorepuristettujen mehujen, pirtelöiden ja cocktailien juomiseen.Allekirjoittaneen lasiin eksyi lähes poikkeuksetta juoma joka sisälsi mangoa, joten luulen että kyseisessä hedelmässä on jokin riippuvuutta aiheuttava ainesosa.

Kotiinpaluun jälkeen tiistaina lähikaupasta ostettu mango oli lauantai-aamuksi ehtinyt kypsyä syömiskelpoiseksi, joten pääsin lääkitsemään pahinta mango-abstinenssiani smoothiella, jonka resepti on mukailtu Hurghadassa juomastamme nuubialaisesta cocktailista. Cocktail toi kirpakkaan pakkasaamuun riemastuttavan aurikoisen tuulahduksen.

Nuubialainen coctail à la Mademoiselle de Blancs. Kuva Mademoiselle de Blancs.

Nuubialainen cocktail à la Mademoiselle de Blancs


Noin kolmasosa-puoli mangoa per henkilö, riippuen mangon koosta
Kaksi desilitraa luonnonjugurttia per henkilö
Kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa per henkilö, tai maun mukaan (kannattaa käyttää laadukasta hunajaa, itse käytin appelsiininkukkahunajaa, joka sopi mangon kanssa erinomaisesti)

Kaada lasien pohjalle juokseva hunaja. Laita mango ja jugurtti tehosekoittimeen ja soseuta kunnes seos on tasaista. Kaada Mango-jugurttiseos varovasti hunajan päälle, jotta ne eivät sekoitu vielä tässä vaiheessa. Tarjoile pillillä varustettuna, jotta jokainen juoja voi sekoittaa hunajan cocktailiinsa.

Nuubialaisten cocktailien päälle söimme avomiehen kanssa aamiaseksi vielä macarons-leivoksia. Suosittelisin kuitenkin, että kyseinen juoma - joka on melko makeaa hunajan ansiosta - nautittaisiin jonkin vähemmän makean ruuan seurana, kannattaa kokeilla esim. pitalepää, hummusta ja baba ghanoush-munakoisotahnaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti