Samppanjaa vesilasista

Uskottavuuteni viinibloggaajana alkaa uhkaavasti kärsiä matkapostauksista, joilla ei ole ollut minkäänlaista yhteyttä viineihin. Tämä erhe on korjattava pikimmiten, mutta kuinka ollakaan, onnekseni voin yhdistää lomahehkutuksen ja samppanjan yhteen tekstiin!

Joseph Perrier Blanc de Blancs. Kuva Mademoiselle de Blancs.

Fiksuina matkailijoina valmistauduimme jo Helsinki-Vantaalla siihen, että Hurghadan kuohujuomatarjonta ei vastaa sitä tasoa mihin olemme Suomessa tottuneet ja ostimme mukaan matkalle mm. pullon Joseph Perrierin Blanc de Blancs Cuvée Royalia (suosikkijuomaani valkoisten valkoista, hurraa!). Vielä fiksumpi matkailija olisi varautunut myös siihen, että hotellin varustelutaso käsittää vain korkeita vesilaseja ja kahvikuppeja. Toisaalta erilainen tarjoilumuoto teki makuelämyksestä hieman epätavallisen ja tokihan matkalla pitää olla valmis joustamaan omista tiukoista standardeistaan.

Joseph Perrierin Blanc de Blancs on melko tyypillinen lajissaan: leipämäistä briossia, sitrusta ja kuplivaa raikkautta. Väriltään samppanja oli oljenvaaleaa ja kuplat sopivan pieniä. Juoma sopi kerrassaan erinomaisesti matkan ensimmäisen illan juhlistamiseen hotellin parvekkeella istuskellessa. Toimii siis varsin hyvin seurustelujuomana, mutta kokeilisin myös esimerkiksi sushin tai ostereiden kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti