Tehtävä: arkiviini

Allekirjoittanut on vähän huono ostamaan Alkosta arkisempia käyttöviinejä kympin hintaluokassa tai alle. Yleensä viininkulutuksemme kotona painottuu matkoilta tuotuihin tai tuliaisina saatuihin viineihin. Silloin tällöin olisi kuitenkin tarvetta arkiviinille, jota voisi juoda välittämättä liioista finesseistä, mutta kuitenkin nautiskellen hyvistä mauista. Tavoitteenani on laajentaa katsantokantaani ja kartoittaa Alkon perusvalikoimassa myytäviä hyviä viinejä, jotka saisi arviolta 10 euron panostuksella. Tällöin voisi aina tarpeen tullessa valita hyväksi todetun ja tilanteeseen sopivan viinin alkoholiliikkeen hyllystä.

Ensimmäisenä testiin pääsee espanjalainen Hecula 2009 (9,99 €) Yeclan alueelta, jonka luvataan olevan keskitäyteläinen, marjainen ja mausteinen. Kyseisen viinin testaus liittyy myös jo jonkin aikaa käynnissä olleeseen "opettelen tykkäämään punaviineistä"-projektiin, joka sujuu itseasiassa vallan mainiosti.

Kuva lainattu

Punaviinin juonnin opettelussa olen hyödyntänyt porttiteoriaa, joka on osoittautunut varsin toimivaksi: ensin kevyempiä Pinot Noireja ja Merloteja, ja sitä kautta vahvempaan tavaraan kuten Shiraziin. Kenties minusta vielä tulee punkun ystävä ja siirryn samalla kasvistenpurijasta pihvinsyöjäksi.

Onko teillä, rakkaat lukijani, suosituksia kriteeristön täyttävistä viineistä?

4 kommenttia:

 1. The Tower Shiraz, Etelä-Afrikka. Hinta-laatusuhde on siinä juuri arkisesti kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistä, laitan ehdottomasti testilistalle. Etelä-Afrikka on vähän valkoinen läntti viinikartalla, joten kiva saada vinkkejä alueen asiantuntijalta :)

   Poista
 2. Etelä-Afrikassa taitaa olla yleensä ottaen aika hyvä hinta-laatu-suhde, pääsispä sinne joskus viinimatkalle! Muualta maailmasta meidän punkkukauden arkiklassikoina (jo melkein kyllästymiseen asti) on toimineet Leydan Pinot noir ja pihvin seurana Miss Harry. Taitaa olla siinä 13 € kieppeillä molemmat. Kesän tullen vaihtelua ja twistiä perussettiin hyvällä hinta-laatusuhteella löytyy minusta Alkon kapeasta Itävalta-hyllystä, esim. Meinklangin Gruner Veltliner ja kuohuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Itselleni Etelä-Afrikka on tosiaan valitettavan tuntematon viinimaa, joten viinimatka sinne olisi hyvinkin paikallaan.

   Leyda ja Miss Harry ovat jonkin verran tuttuja ennestään, ja Grüner Veltliner yleisesti ottaen maistuu minulle hyvin. Pitääpä kuitenkin laittaa nuo kaikki taas testauslistalle.

   Poista