Hyvä syy lähteä Espooseen

Nyt olen vihdoin löytänyt sen, oikeasti hyvän syyn lähteä Espooseen (rakkaat espoolaiset ystäväni, älkää loukkaantuko, sillä teidän luonanne vierailua ei lasketa). Syy tähän on Decanter Wine Bar & Shop Isossa Omenassa. Olen jo jonkin aikaa miettinyt kekseliästä tekosyytä lähteä tutustumaan espoolaiseen kauppakeskukseen, mutta nyt pääsin Decanterin kutsumana tutustumaan viinibaarin konseptiin ja antimiin. Autottomalle helsinkiläiselle Iso Omena ei oikeastaan koskaan ole matkan varrella, ja pelkästään viinibaariin lähteminen seutulipulla tuntuu ainakin minulle jokseenkin etäiseltä ajatukselta.

Tästä huolimatta olin vaikuttunut. Kauppakeskuksen aulassa sijatsevasta tilasta on saatu viihtyisä, ja lounassalaatit ovat täyttäviä ja maittavia, viinejä unohtamatta. Viinivalikoima koostuu pääosin Alkossa myytävistä viineistä - mikä onkin kätevää kun hypermarketissa tehtyjen ostosten jälkeen voi testata minkälainen viini sopisi tämän päiväisen ruoan kanssa ja käydä poimimassa mukaan pullon muutaman kymmenen metrin päästä Alkosta. Viinejä myydään laseittain ja pienissä maisteluannoksissa, joten autoilevat espoolaisetkin voivat hyvillä mielin testata kiinnostavia viinejä. Ja ei-autoilevat voivat kokeilla usempaa sorttia hyvällä omallatunnolla.

Decanter Wine Bar & Shop. Kuva lainattu Decanterin Facebook-sivulta.

Lisäplussa Decanterille siitä, että salaateissa käytetään Juha Berglundin Bordeaux'ssa pientuottamaa balsamicoa ja verjus'ta sekä kotimaisten tuottajien juustoja ja leipomotuotteita.

Jos asuisin Iso Omenan lähistöllä olisin luultavasti Wine Barin kantis. Nyt voisin hyvinkin harkita visiittiä baariin kun olen menossa tapaamaan espoolaisia ystäviäni, mutta näin pienelle liikkuma-alueelle rajoittuneena helsinkiläisenä pelkästään viinibaariin Espooseen lähtemisestä tuskin tulee minulle säännöllistä vapaa-ajan vietettä. Vaikka viinibaari jos mikä on hyvä syy lähteä Espooseen, olenhan käynyt saman syyn vuoksi myös Turussa...

Tällaisiakin herkkuja Decanterista löytyy.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti