Talon Viini

Useimmilla on olemassa tietty luottoviini, jota löytyy aina kaapista hätätilanteita varten. Meillä kotona yksi tällainen suosikki on ollut Redoma Branco, josta olenkin jo kirjoittanut aikaisemmin postauksessa Täydellinen ruoka- ja viinikombo. Kuohuviinien osalta allekirjoittanut luottaa usein Lindauer Brutiin tai Anna de Codorníuhun, jotka ovat jo vuosien ajan toimineet helppoina valintoina.

Perjantaina löysimme avomiehen kanssa pitkästä aikaa uuden viinin jossa on potentiaalia Talon Viiniksi, kun sain kokeiltavaksi Argentiinasta peräisin olevan Las Moras Sparkling Shiraz-Viognier Rosé-kuohuviinin, joka on tullut Alkoon myyntiin noin viikko sitten. Rehellisesti sanottuna suhtauduin juomaan hieman skeptisesti, niin puolueellisten kehujen kanssa se minulle toimitettiin, mutta ehkä juuri tästä johtuen yllätys olikin suuri, kun Las Moras olikin oikein mainio juoma.

Rosékuohuviinit ovat säännönmukaisesti harvoin hyviä, ne ovat usein joko liian makeita tai niissä on epämiellyttävä kitkerä maku (samppanjathan tekevät tässä luonnollisesti poikkeuksen). Las Moras oli kuitenkin luonteeltaan jotain tuosta väliltä - se on erittäin kuiva ja yllättävän roteva, mutta hento hedelmäisyys tasapainottaa kokonaisuutta. Juoma on kauniin vaaleanpunainen ja pakkaus on ainakin pinkistä ja tyttömäisestä tykkäävälle kovin houkutteleva.

Las Moras Sparkling Shiraz-Viognier Rosé


Las Moras nautittiin ehkä hieman epäortodoksisesti italialaisittain maustetun uunilahnan ja ratatouille-tyyppisten vihannesten kera. Yhdistelmä toimi yllättävän hyvin, pääosin sen vuoksi että kuohujuomassa riittää Shirazin ansiosta ryhtiä, jota Viognier mukavasti pyöristää. Juoma on nautittava hyvin viilennettynä, sillä sen lämmettyä maussa alkaa tuntua hienoista karvautta.

Kyseinen skumppa maksaa Alkossa 9,89 euroa, eli liian kovalla hinnalla sitä ei ole pilattu. Las Moras pääsee näillä ansioilla helposti Maison de Blancsin talon viinien valikoimaan ja takuuvarmasti kesän piknik-koriin. Samalla yksi etappi haasteessa hyvän ja huokean arkiviinin metsästyksessä on saatu hoidettua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti