Viinimaa Kroatia, hitti vai huti?

Dubrovnik - pääsiäismatkaa suunnitellessa tuosta nimestä tuli lähinnä mieleen upea kaupunki ja kauniin turkoosit vedet sekä hieman hämärä itä-eurooppalainen ruoka- ja juomakulttuuri. Puolihuolimattoman googlailun jälkeen mielikuva välimerellisestä historiallisesta miljööstä vahvistui, mutta epäilys ruoan ja viinin kehnosta laadusta on hieman hälventynyt. Dubrovnikissa tuntuu olevan tarjolla paljon mereneläviä Välimeren tapaan ja viinienkin suhteen kroatialaiset vaikuttavat olevan kovin kunnianhimoisia.

Viinikellari Dubrovnikissa. Kuva lainattu.

Olen kuullut maassa vierailleilta ystäviltäni, että suuri osa paikallisista viineistä on korkeintaan pöytäviinin tasolla, joten täysin kritiikittömästi en ole matkaan lähdössä. Dalmatian rannikolla viljeltävästä Malvazija-rypäleestä valmitettavat kuivat valkoviinit kiinnostavat ainakin kovasti, samoin esimerkiksi Decanter-lehden Itä-Euroopan viinejä käsittelevässä artikkelissa mainitun Korta Katarina-tilan tuotteet.

Oli miten oli, tulevan matkan pääasiana eivät ole viinit vaan leppoisa oleskelu ja kevätauringossa maleskelu. Vaatimattomin odotuksin matkaan lähtevä saattaa yllättyä positiivisesti. Toivon kuitenkin todella löytäväni Dubrovnikista tai Peljesacista yllättäviä helmiä sekä viinin, ruoan että elämysten saralla!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti