Kevättä rinnassa

Kevään tuloa saattaa olla ulkona vielä vaikea havaita, mutta varma kevään merkki ovat Alkon jokavuotiset kevätuutuudet. Aurinkoa odotellessa on siis todettava kevään jo koittaneen, koska olen alkanut päästä uutuusviinien makuun. Erityisesti olen nyt kevään alussa innostunut Rieslingeistä, jotka raikkaina viineinä sopivat kevään ja kesän odotukseen vallan mainiosti.

Sain tänään mahdollisuuden maistella osaa kevään uutuuksista ja samalla tavata Donatus Prinz von Hessenin, jolta on tulossa toukokuussa Alkoon laatikkomuodossa oleva raikkaan hedelmäinen, puolikuiva Riesling (kovin oli muuten charmantti tämä Suomen melkein-kuningas). Jäännössokeria viinissä on jonkin verran, mutta viini on tasapainoinen happojen ansiosta. Tässä viinissä on potentiaalia loppukesän rapujuhlahitiksi, ja voi olla että laatikollinen saattaa lähteä allekirjoittaneen matkaan juuri rapujen seurana jaettavaksi.

Prinz von Hessen H Riesling, Alkoissa toukokuun lopulla hintaan 25,90 €. Kuva lainattu.

Muita miellyttäviä Riesling-kokemuksia ovat ihan parin lähipäivän aikana olleet Becker Steinhauer Riesling Sekt extra Trocken-kuohuviini (13,89 €) sekä arkiviini-hintaluokkaan istuva Happy Grape Riesling, joka on hintaansa (8,75 €) suhteutettuna varsin positiivinen yllätys.

Kevään uutuuskuohuviinien maistelussa testasin mm. Gosset Brut Excellen, jota kohtaan odotukset olivat korkealla. Gosset on tunnistettavasti samppanjamaisen paahteinen ja sitruksinen ja kuplat muodostavat suussa miellyttävän moussemaisen vaahdon. Samppanjainnostani huolimatta taidan jättää Gossetin hyllyyn, sillä 39,90 € tuntuu juomasta hieman turhan kovalta hinnalta, vaikka Viini-lehti arvioikin juoman viiden tähden arvoiseksi ja hinta-laatusuhteeltaankin enemmän kuin hintansa arvoiseksi.

Kevään uutuuksista suosikkini on edelleen jo aiemmin mainitsemani Las Moras rosékuohuviini, jota on tähän mennessä ehditty jo testata jos jonkinlaisissa yhteyksissä ja mitä erilaisempien ruokien kanssa. Pizza oli näistä kokeiluista ehkä epäonnistunein, vaikka ei sekään ollut yhdistelmänä täysin tuhoontuomittu.0 kommenttia:

Lähetä kommentti