Paris, mon amour

Taipumukseni synnyttää intohimoja ja pakkomielteitä asioita kohtaan tuntuu olevan keskimääräistä paremmin kehittynyt. Tällä hetkellä yksi vahvasti pinnalla olevista teemoista on Ranska, ja etenkin Pariisi (kuten innokkaimmat lukijat ovat saattaneet jo päätellä aiempien kirjoitusteni perusteella). On tottakai aina helppoa ajatella, että muualla asiat ovat paremmin, mutta Pariisissa tämä pitää monilta osin paikkansa: kaupunki on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia viinibaareja, bistroja, crêperietä ja kahviloita, joiden tarjonta kutsuu viettämään aikaa turisteilun sijaan hyvän ruoan ja juoman parissa. Etenkin talvisaikaan katukuvassa näkyvät osteritiskit viettelevät maistamaan näitä ihania kuorellisia olioita kera kalkkisen mineraalisen Chablis'n.

Viininmaistelua Le Coude Fou-viinibaarissa Pariisin 4:ssä kaupunginosassa. Lasissa mm. korsikalaista viiniä.

Sekä allekirjoittanut että avomies ovat nähneet Pariisin tärkeimmät nähtävyydet jo aikaisemmilla visiiteillä, joten edellisellä uudenvuoden-matkalla kiersimmekin paljon caveissa, eli pienissä ja erikoistuneissa viinimyymälöissä. Jopa siihen pisteeseen asti, että olimme molemmat väsyneet katsomaan viinipulloja, ja hienoimmatkin Bordeaux-viinit alkoivat näyttää tylsiltä. Viimeinen pisara oli Euroopan suurin viinimyymälä Lavinia, jossa myytiin (pääosin ranskalaisia) viinejä kolmessa kerroksessa. Paras palautus rankan viinikaupoissa kiertelyn jälkeen on kuljeskelu Seinen varrella tai jossakin Pariisin lukuisista puistoista ja sen jälkeen pysähdys herkullisia macaron-leivoksia tarjoavassa caféssa.


Bistro Melrosen pariisilaistunnelmaa Place de Clichyllä.

Erinomainen uutinen Ranska-kuumeen poltteluun on se, että seuraava lomamatka kesällä suuntautuu Gallian viinimaille! Pitää saada ranskan opiskeluun uusi vaihde päälle, jotta voin taas sujuvasti keskustella viininviljelyn hienouksista tilanpitäjien kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti