Upea kokki ja viinuri

Pääsin viime viikolla vihdoinkin testaamaan Huvilakadulla sijaitsevan pienenpienen Chef & Sommelier-ravintolan, ja totesin että paikka olisi ehdottomasti pitänyt testata jo aikaisemmin. Luomuun ja lähiruokaan erikoistunut ravintola tarjosi juuri sitä odotinkin: herkullisia raaka-aineita ilman turhaa hienostelua, ainoastaan selkeitä ja yksinkertaisia makuja. Ravintolan nimen mukaisesti myös viinillä on oma, iso osansa Chef & Sommelierin tarjonnassa, ja sommelier oli luonnollisesti osannut valita annoksille täydellisen sopivat viinit.

Laseissa Vall Dolina Brut Nature Reserva ja pöydässä siitakesieniä espoolaisella sammalpedillä.

Kaikki ruokalajit viineineen olivat erinomaisen maukkaita, mutta pisimmän korren veti pääruokana tarjoiltu herkullinen Merenkurkun siika ranskalaisen luomukukkakaalin kanssa. Siian viiniseuralaisena tarjoiltiin Domaine Ostertagin Sylvanerin vuosikertaa 2009, joka on kevyen mineraalinen ja miedon persikkainen ja siten juuri sopivan kevyt kumppani herkän makuiselle siialle ja kukkakaalille. Upein maku kaikista saattoi kuitenkin olla mehevän maukas rosmariinilla maustettu ruisleipä, jota olisin mielelläni syönyt koko korillisen.

Ihanaa Chef & Sommelierissä on lisäksi palvelu ja aito intohimo raaka-aineita ja viinejä kohtaan. Palvelu on rennon asiantuntevaa ja rehellisen innostunutta ja siinä on samanlaista ihmisläheisyyttä kuin Murussa. Muuten paikka muistutti mielestäni tunnelmaltaan ja lähetysmistavaltaan eniten Tukholman Mistralista - molemmissa raaka-aineet on haettu osin omalta takapihalta ja kunnioitus puhtaita makuja kohtaan on pääosassa kaikessa.

Ainoana miinuksena mainittakoon, että pienessä tilassa volyymitaso saattaa nousta hieman korkeaksi. Ravintolaa testattaessa oma seurueeni taisi tosin olla seurueista kovaäänisin, joten ehkä minulla ei ole varaa kommentoida.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti