Vapun kuohuvat à la Blanc de Blancs

Valtaosa on varmaan jo vappukuohuviininsä ostanut, mutta vinkit saattavat tulla tarpeeseen muutenkin näin kevään korvilla. Alla listaus siitä, mitä allekirjoittanut ja avomies tänä vappuna juovat. Osa juomista saattaa jo ollakin osalle blogin seuraajista tuttuja aikaisemmista postauksista, mutta osa on hieman uudempia tuttavuuksia.


Kuvat lainattu

Ensimmäisenä testiin pääsee Vollereaux Brut, Alkon uusin "halpissamppanja", joka maksaa 20,30 euroa. Maistoimme tätä Viiniexpossa maaliskuussa, ja mielikuvaksi jäi hintaansa nähden laadukas samppanja joka jättää suuhun miellyttävän moussen.

Chenin Blanc-rypäleestä 100 %:sesti tehty Vouvray Tête de Cuvée Brut Loiresta on vanha suosikki jota emme ole juoneet aikoihin. 13,99 euron hintaan skumppa on etenkin ranskalaiseksi melkoinen löytö. Maku on kuiva ja sopivasti mineraalinen, Chenin Blancin tyypillinen luonteikkuus toimii erinomaisesti kuplienkin kanssa.

Las Moras Rosé Shiraz-Viognier -kuohuviinin olen kehunut jo aikaisemmin tekstissä Talon Viini. Hempeän pinkki juoma sopii erinomaisesti puistoon mansikoiden ja muiden piknik-eväiden seuraksi.

Kestosuosikkeihin kuuluu myös aiemmin uusiseelantilainen Lindauer Brut, josta olen kirjoittanut postauksessa Viikonloppuviini: Lindaur Brut. Hapokas Lindauer sopii esimerkiksi piknikin jälkeiseen grillailuun vihannesten, halloumin ja vaikka kanasalaatin kanssa.

Lisäksi nautimme myös perinteeksi muodostunutta kotitehtyä simaa (toinen vuosi on jo perinne, eikö niin?), tällä kertaa raparperilla maustettuna.

Ei muuta kuin iloista vappua, ja korkkeja poksauttelemaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti