Illallisella Maison de Blancsissa

Pidämme kovasi ruoanlaitosta Maison de Blancsissa, ja lähes aina perjantaisin teemme viikonlopun kunniaksi hieman parempaa ruokaa paremman viinin seuraksi. Koska ruoka ja viini ovat iloisia asioita, kutsumme usein myös ystäviä illalliselle, jolloin ruokaan ja viiniin voi satsata vielä hieman enemmän kuin vain kahdelle kokatessa.

Perjantaina kutsuimme naapurissa asuvan ystäväpariskunnan illalliselle, ja saimme jälleen olla hieman luovempia ruoan suhteen (avomies on elementissään saadessaan toteuttaa pihvi ja punaviini-yhdistelmiä, jotka muuten ovat meillä harvinaisempia). Tapanamme on tarjota illallisvieraille itse poimimiamme sieniä ja marjoja sekä avomiehen enon metsästämää hirveä sillä kyseisiä raaka-aineita on pakastin pullollaan. Kotimaisia ja itse hankittuja raaka-aineita on sitäpaitsi mukava tarjota - samalla tavoin kuin Australiasta paikan päältä haetulla viinillä, myös Espoon metsistä löydetyillä mustartorvisienillä on oma, henkilökohtainen tarinansa.Tällä kertaa Maison de Blancs tarjosi

Lohitartaria ja saaritolaislimppua
Mionetto Valdobbiadene Superiore DOCG
***
Inkokt lax, parsaa ja limehollandaise
Joseph Perrier Cuvée Royal Brut Blanc de Blancs
***
Hirvelihapullia, maa-artisokkia, mustatorvisieniä ja karpalohilloketta
Gérard Bertrand Minervois La Livinière La Viala 2002
***
Hunajapannacotta, vadelmia ja suklaata
McLeish Jessica's Botrytis Semillon 2008
Kevyesti kypsytetty lohi, tuore parsa ja raikas, limellä maustettu hollandaise-kastike kuuluvat vakioruokalajeihimme, ja kyseiset raaka-aineet tarjoavat parastaan juuri kuohuvan kanssa. Viini-lehdestä joitakin vuosia sitten bongattu resepti tulisi suosituksen mukaan nauttia sussexilaisen Cavedishin kanssa, mutta hätätilassa samppanjakin kelvannee.

Ihanat illallisvieraamme toivat tuliaisiksi pullon Pol Roger Reserveä, joten seuraavallekin illalliselle on tarjottavaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti