Intohimona macarons

En yleensä ole kovin innostunut makeisista ja leivoksista, vaan olen enemmänkin alkuruokaihmisiä. Poikkeuksen tähän sääntöön tekevät kuitenkin macarons-leivokset, joihin rakastuin suin päin edellisellä Pariisin-matkalla. Macaronsit ovat huippuherkullisia marenki-tyyppisiä mantelileivoksia, joita löytyy kaikissa maailman mauissa ja väreissä. Pariisissa on upeita pelkkiin macaronseihin erikoistuneita liikkeitä, joista löytyy makuja maan ja taivaan väliltä - aina perinteisemmistä vadelmasta ja samppanjasta foie gras- ja tryffeli-macaronseihin. Itse taidan olla vähemmän yllättävien makyhdistelmien kannalla.

Kuvat lainattu. Omat macaronsini ovat vielä pakkauksessa.

Tänään olemme avomiehen kanssa menossa kyläilemään ystäväpariskunnan luokse, aikomuksena suunnitella pian häämöttävää Ranskan-matkaa. Viemisiksi olen varannut pakkauksen punaisin marjoin maustettuja macaronseja (paras ystäväni Stockmann ei petä tämänkään suhteen ikinä) sekä pullon Vigna Senza Nome Moscato d'Astia. Moscato d'Asti ei ole kovin ranskalaista, mutta ajattelin että se voisi kepeänä ja päärynäisenä mutta silti riittävän makeana juomana sopia hyvin ihanien ja ilmavien pikkuleivosten kera. Alko lupaa viinin olevan makea, vähän hapokas, hedelmäinen ja aromikas. Moscato d'Astin mukaviin puoliin kuluu myös se, että se on matala-alkoholinen juoma, Vigna Senza Nomessakin alkoholia on vain 5,5 %. Harmillista on tosin se, että Moscatot myydään yleensä vain pienissä, 0,375 litran pulloissa.

Kuva lainattu. Oma pullo on jääkaapissa viilenemässä :)

Chez Jouni-keittokirjassani oleva macarons-resepti odottaa vielä toteuttajaansa. Olen kuullut macaronsien tekemisen olevan yllättävän monimutkaista, joten ainakin tähän mennessä olen luottanut Stockan Herkun tarjontaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti