Kuohuva viikonloppu

Viime viikonloppu oli oikea kuohuviikonloppu. Viikolla saapui lähetys Espanjasta -  laatikollinen Llàgrima d'Or Romàntic Brut Naturea Barcelonan paikkeilta, ja juoma pääsikin testiin heti perjantaina. Lauantaina maisteltiin puolestaan Duval-Leroyn Femme de Champagne 2000 (lue postaus Samppanjaeuforiaa) ja sunnuntaina skoolattiin allekirjoittaneen vanhempien hääpäivän kunniaksi Ca´ del Bosco Cuvée Prestigellä.

Kuva lainattu
Franciacortalainen Ca´ del Bosco on erinomainen kuohujuoma, mutta hieman turhan hinnakas jotta sitä tulisi useammin juotua, mutta merkkipäiviin se sopii erinomaisesti, pullollinen Alkossa maksaa nimittäin 26,90 euroa. Kevyt mutta luonteikas Ca´ del Bosco sopi mainiosti tarjolla olleiden italialaisten alkupalojen basilikagnocchien, salviapeston ja nuoren huippuleipurin leipoman oliivileivän kanssa. Totesimme avomiehen kanssa, että edellinenkin Franciacorta nautittiin gnocchien kanssa, tuolloin Rooman lentokentän läheisessä Fiumicinon pikkukaupungissa L'Antico Molo-nimisessä ravintolossa, kun olimme myöhästyneet jatkolennolta ja jouduimme yöpymään Fiumicinossa täysin suunnitelmien vastaisesti. Onneksi upea illallinen lievensi hieman matkamokan aiheuttamaa ahdistusta, ja Franciacortan herättämät mielleytymät ovatkin tästä johtuen varsin positiivisia.

Llàgrima d'Or maisteltiin perjantai-illallisen aperitiivina kattoterassilla auringon viime säteiden loisteessa. Mieto pientuottajan cava olikin oikein mukava valinta kesäaurinkoon, kaikeksi onneksi laatikosta on vielä monta pulloa jäljellä. Suurten cavatalojen massatuotantoa paljon luonteikkaampi kuohujuoma puolestaan toi mieleen edelliskesän Espanjan-loman, jolloin pientuottajien (positiivisella tavalla) puulta maistuvat cavat virkistivät auringossa vietettyjen päivien jälkeen. On vain niin kovin harmillista, että Suomessa on tarjolla vain enemmän tai vähemmän persoonattomia tehdas-cavoja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti