Meksikolaista street foodia Ravintolapäivässä

Ensi lauantaina järjestetään jälleen jo ilmiöksi muodostunut Ravintolapäivä. Täytyy heti tunnustaa, että allekirjoittanut ei ole koskaan osallistunut Ravintolapäivään millään tavoin, mutta tällä kertaa tulen tekemään poikkeuksen. Ystävämme ovat nimittäin perustamassa päiväksi meksikolaisen pop up-ravintolan, Güero's Mexican kitchen-nimisen sopeja tarjoavan ruokakojun Savelaan, Pukimäen juna-aseman lähelle.

Kävimme taannoin maistelemassa Güeron kokeiluja, ja totesimme että tarjontaa on päästävä kokeilemaan uudestaan. Aidon meksikolaisen tunnelman ja ruoan autenttisuuden takaavat aidot meksikolaiset kokit, joten mistään texmexistä ei Güeron meksikolaisessa ole kyse.


Kuvassa oleva Hewitson Baby Bush on kuvausrekvisiittaa eikä liity Ravintolapäivään tai Güero's Mexican kitcheniin.

Güero tarjoaa sopeja, jotka ovat normaaleja tortilloja pienempiä ja paksumpia maissilettuja, joihin saa valita maun mukaan erilaisia täytteitä. Herkullisinta on kruunata annos mm. tomaattia, sipulia ja korianteria sisältävällä  Pico de Gallo-seoksella. Olen kova meksikolaisen (ja yleisesti tulisen) ruoan ystävä, mutta sopeja en ole aiemmin päässyt maistamaan, enkä ole niihin muualla törmännyt, mutta ihastuin niihin välittömästi maistettuani (ja söin mahdollisesti hieman liian monta sopea). Näiden takia kannattaa lähteä kulttuurimatkalle lähijunalla.

Güero's Mexican kitchenin tiedot löytyvät Ravintolapäivän sivuilta.


Kuva lainattu järjestäjiltäOnko teillä muuten vinkkejä muista kiinnostavista pop upeista, joissa kannattaisi vierailla?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti