Paljonko taustatyötä vaatii hyvin suunniteltu viinimatka?

Vastaus on: paljon! Tässä tapauksessa kyse saattaa varsinaisen suunnittelutarpeen sijaan olla enemmänkin  siitä, että olemme avomiehen kanssa niin innoissamme lomasta, että sen vuoksi olemme roikkuneet yömyöhään kehnosti toimivilla ranskalaisilla verkkosivuilla ja täytellen värikoodein lajiteltuun exceliin viinitiloja, ravintoloita ja majoituspaikkoja.

Ajatus viinimatkasta on hautunut mielissä jo useiden kuukausien ajan, mutta matka on siintänyt kovin kaukaisessa tulevaisuudessa. Nyt kaikkien asianosaisten lomat alkavat olla selvillä, joten matkan realisoituminen tuntuu vihdoin todelliselta.

Taustatyötä varten on käytetty lähteinä mm. kyseisiä oppaita.

Kuvan perusteella saattaa saada jo jonkinlaista kuvaa siitä, mihin olemme matkamme suuntaamassa. Yöpymiskohteita matkalle on suunniteltu kolmeen eri paikkaan, joista voi sopivasti matkailla lähiympäristön tiloille ja pikkukyliin, mutta matkan yksityiskohdista seuraa myöhemmin lisää.

Seuraava haaste onkin sitten enää karsia tilavierailujen toivelistaa, sillä jo shortlistillä on hieman turhan monta potentiaalista vierailukohdetta.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Omissa haaveissanikin on ollut viinimatkat, teille on varmasti tulossa aivan ikimuistoinen matka! :)

  VastaaPoista
 2. Viimekesänä tuli itse pyörähdettyä Champagnessa, Maconissa ja pohjois-Burgundissa ja voin sanoa että hyvät paikat ootte valinnu. Tietty Rhonen laaksokaan ei ole yhtään hassumpi. Mihin ootte tarkalleen menossa? Burgundi ja Champpis kun tuppaa olemaan aika isoja alueita.

  VastaaPoista
 3. Champagnessa ajateltiin pyöriä lähinnä Epernayn alueella ja lähimaaston pikkukylissä. Burgundissa pysähdyskohteiksi on suunniteltu Chablis'ta ja Beaunea, ja Beaunesta olisi tarkoitus käväistä ainakin Mersaultissa ja molemmissa Montracheteissä.
  Uskoisin että tuolla yhdistelmällä matkasta tulee vähintäänkin upea kokemus.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa käväistä Epernayssä C-Commessa (http://www.c-comme.fr ) todella upea samppiskauppa/baari. Tietty Rheims ei ole yhtää hassumpi myöskään - palon hyviä putiikkeja. Beaune ei säväyttänyt niin kovasti kuin jotkut pikkukylät siitä pohjoiseen, kuten Nuits-St-Georges.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä! C Comme Champagne onkin tuttu paikka jo edellisltä päivämatkalta joulukuulta 2010, ja on ehdottomasti uudelleenvierailun arvoinen.

  Beaune on valikoitunut listalle sen vuoksi, että sieltä tuntuu löytyvän reilusti hyviä majoitusmahdollisuuksia ja ravintoloita, mutta kiinnostavampiin kyliin on varsin kohtuulllinen ajomatka. Näin olemme ainakin ajatelleet.

  VastaaPoista
 6. Reissuraporttia odotellaan, jos sieltä saisi ideoita sitten seuraavaan reissuun.Mahtavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Matkan jälkeen riittänee raportoitavaa - kunhan ensin päästään Ranskaan asti.

  VastaaPoista