Samppanjaeuforiaa

Pidimme lauantaina jo perinteeksi muodostuneen Eurovision laulukilpailujen kisakatsomon. Tunnelma on tyypillisesti ollut rento, ja poikkeksellisesti Maison de Blancsissa on fine diningin ja kalliiden viinien sijaan tarjoiltu salaattia ja skumppaa. Tällä kertaa alkuillan malja muodosti poikkeuksen, sillä eräs vieraista toi mukanaan pullon Duval-Leroyn Femme de Champagnen vuosikertaa 2000. Femme de Champagne maksaa tilausvalikoimassa 89 euroa, joten ihan joka kisakatsomoon tuota ei tulisi itse hankittua.


Essi Avellan kirjoittaa Matka Champagneen-kirjassa juomasta seuraavasti: "Duval-Leroyn lippulaivaviini Femme esimerkiksi on hienostuneen naisellinen samppanja, jonka laatu oikeuttaisi paljon korkeampaankin hintaan."

Naisellinen ja hienotunut Femme todellakin on, pehmeän makuinen ja kevyen kukkaiselta maistuva samppanja sopisi täydellisesti tyttöjen iltaan ja luksuspiknikille mansikoiden kanssa. Samppanjan mousse oli yllättävän hienovarainen, mutta miellytävän voinen ja kuiva maku ei pieniä kuplia kummempaa kaipaa. Pullokin on juuri hillityn tyylikäs ja tuskin säikyttää pois miespuolisiakaan samppanjan ystäviä.

Euroviisujen euforiseen tunnelmaan Femme oli mainio kumppani. Oli mukava päästä testaamaan Duval-Leroyta ja juhlistaa sillä vuoden musikaalista kohokohtaa, sillä samppanjatalo kuulunee viinimatkamme vierailulistallemme kesäkuun lopulla.

Tuliaisena saatu Euroviisu-teemaan sopiva hauska kukka.
Ja kyllä, oikea kappale voitti kerrankin. Champagne Euphoria!

2 kommenttia:

  1. Mulla lähti samppanjan juonti kovaan nousuun, kun kolme vuotta sitten aukesi ensimmäinen vintage-samppis; 1999 Duval-Leroy Blanc de Blancs. Sitä ennen en tajunnut että samppanja voi olla niin hyvää. Tota Femmeä pitäis kyllä maistaa - sen verran lukenut hyvää siitä ja D-L tyyli sopii omaan suuhun.

    VastaaPoista
  2. Oltiin tässä itse asiassa juuri Champagnen matkalla Duvalilla käymässä, ja vaikka Femme onkin hyvää niin kyllä nuo vintaget paljastuivat tastingissa ainakin enemmän omaan makuuni sopiviksi. Hassulta tuntuu tosin se, että Ranskassa Femmen saa 59 eurolla, kun Alkossa hinta on 89 euroa.

    Postaus vierailusta on työn alla, joten lisäinfoakin seurannee jossain vaiheessa. Tapasimme muuten itse madame Duvalin, oli aika juhlava fiilis!

    VastaaPoista