Tyttöjen ilta

Neljän kiireisen naisen saaminen samaan pöytään osoittautui haasteelliseksi, kun yritimme Egyptin-matkaajien kesken sopia matkanhaikailuiltaa. Hiljattain onnistuimme kuitenkin kaikki löytymään samasta paikasta samaan aikaan valmistautuneina mezein ja egyptiläisin viinein. Päätimme valmistaa mahdollisimman paljon samoja ruokia joita maistelimme Hurghadassa, ja menulta löytyikin falafel-pullia, baba ganoush-munakoisotahnaa, paria erilaista hummusta, tsatsikia, viininlehtikääryleitä, tabboulehia, egyptiläisellä mausteseoksella maustettuja jättikatkarapuja ja luonnollisesti pitaleipää. Tästä valtavasta ja niin kovin herkullisesta ruokavuoresta riitti mukavasti evästä myös vappupiknikille.

Egypti-illassa nautiskelimme pohjois-afrikkalaiset herkut luonnollisesti egyptiläisen Aida-rosékuohuviinin sekä Sahara Vineyardsin Caspar Blanc de Noirin kera. Aidalla olen jo juhlistanut Blanc de Blancsin 1-vuotispäivää hurghadalaisessa katukahvilassa, mutta Caspar oli uusi tuttavuus jonka nappasin mukaani Hurghadan lentokentältä. Naiivisti ajattelin, että kalleimman kentältä löytyvän viininhän on oltava hyvää. Niin hyvää oli kuitenkin Caspar, että matkakumppanini kieltäytyivät juomasta sitä ensimmäisten maistiaisten jälkeen. Itse yritin edelleen naiivisti antaa Casparille uuden mahdollisuuden, mutta parin lasin jälkeen jouduin luovuttamaan - kitkerästä viinistä ei saa hyvää toivomalla parasta. Jos Casparista pitää sanoa jotain positiivista, niin viinin väri on kauniin persikkainen ja etiketti on oikein hieno. Onneksi kuitenkin itseäni fiksummat matkatoverit olivat varustautuneet samppanjalla ja cavalla ja pelastivat näin illan.


Tuoreet ja raikkaat hedelmät kuuluivat olennaisena osana osana Egyptin-matkaan, niin myös tyttöjen illassa söimme jälkiruuaksi mangoa, joka muodostui matkalla yhteiseksi suosikiksemme. Alla kuitenkin Charin ottama ihana fiilistelykuva Punaiselta mereltä, jossa auringon paahtama ja snorklauksesta voipunut Mademoiselle de Blancs nauttii mehukasta ja virkistävää appelsiinia. Ainakin allekirjoittaneelle tulee tuosta kuvasta suunnaton auringonkaipuu näin kolean kevään keskellä.


Kuva Char.


6 kommenttia:

 1. Försökte bjuda resten av caspar åt en gäst på veckoslutet, men var ingen hit... :)

  VastaaPoista
 2. Ånej! Men det är ju idéen som räknas...eller?

  VastaaPoista
 3. Voi ei, iski ihan hirveä matkakuume taas kun näki tuon sinisen taustan alimmaisessa kuvassa :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Juu, matkakuume ja nimenomaan lämpökaipuu iski itsellekin kun tuota kirjoittelin. Onneksi kesä tulee pian...ehkä.

  VastaaPoista