Bon voyage!

Kauan odotettu ja etenkin pitkään ja pieteetillä suunniteltu viinimatka on vihdoinkin koittanut. Nyt lienee siis koittanut aika kertoa tarkemmin matkasuunnitelmistamme ja siitä, mistä saatte lukea koko loppukesän.

Pariisista vuokraamme neljälle hengelle henkilöpakettiauton, johon toivottavasti mahtuvat matkustajien ja matkalaukkujen lisäksi myös mukaan tarttuvat ostokset. Ensimmäistä kertaa viinimatkaa autolla tekevänä olen aavistuksen huolestunut siitä, että minullekin osuu kolme ajovuoroa matkan aikana, mikä luonnollisesti rajoittaa maistelua. Toisaalta olemme suunnitelleet matkan niin, että jokaisena päivänä ei ole tarvetta ajaa lainkaan vaan voimme kävellä maistelutiloihin suoraan hotellista.

Chablis. Kuva lainattu
Ensimmäisenä etappina matkalla on Chablis. Allekirjoittanut on kova Chablis'n ystävä, joten onneksi jo matkan alku tarjoaa heti herkullisia Chardonnayta, tammella ja ilman. Harmillisesti kesä ei ole osterisesonkia, sillä nuo ihanat nilviäiset ja Chablis Grand Cru ovat todella klassinen ja maistuva makupari.

Morey St. Denis. Kuva lainattu.
Chablis'ta matka jatkuu Beauneen, joka on Burgundin ja Côte d'Orin keskus. Beaune ei itse kuulu Burgundin arvostetuimpiin kyliin, mutta vanhan keskiaikaisen kaupungin tienoilta tulee kuulemma Burgundin tasoon nähden hinta-laatusuhteeltaan varsin hyviä viinejä. Lisäksi Beaunesta on lyhyt ajomatka huippukyliin kuten Meursaultiin, Morey St. Denis'iin, Puligny-Montrachetiin ja niin edelleen. Tarvinneeko tästä enää muuta sanoa.

Krugin Clos du Mesnil. Kuva lainattu.
Kolmas, ja viimeinen viinietappi on luonnollisesti Champagne. Champagnessa majoitumme Dizyn kylään, joka on mukavasti keskeisellä paikalla lähellä Épernayn ja Aÿn tuntumassa. Champagnessa meillä onkin varattu liuta vierailuja kiinnostaville tiloille, mutta näistä kerron vasta matkan jälkeen.

Matkan lopuksi vietämme avomiehen kanssa muutaman päivän ihanassa kesäisessä Pariisissa. Pariisista teemme vielä TGV:llä päivämatkan Reimsiin, sillä onnistuimme buukkaamaan vierailun erään todella mielenkiintoisen ja kovasti arvostetun tuottajan pakeille.

Ymmärtänette hyvin, että olen kovin innoissani tulevasta matkasta. Innostuksen vapina ei johdu ainoastaan viinitilavierailuista ja viininmaistelusta, vaan luonnollisesti myös siitä, että pääsen tutustumaan ranskalaiseen maaseutuun nähtävyyksineen ja maistelemaan huippuherkullisia ranskalaisia aterioita. Saattaa olla, että matkan jälkeen koittaa laihdutuskuuri ja nenänvalkaisu...

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus, olen aivan vihreä kateudesta. Odotan jo juttuja, aivan mahtavaa matkaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa matkaa.Reissupostausta odotellessa, jos pullon hengelän seuraava matka suuntautuisi taas viinien pariin.

    VastaaPoista