Viiniä ja juustoa (ja maailman parasta hilloketta)

Maison de Blancsissa pääsi viikonloppuna testiin alsacelainen nimihirviö Domaine Zind Humbrecht Gewurztraminer Wintzenheim 2007. Makea gewurz maisteltiin kotimaisten herkkujuustojen Peltolan Bluen ja Kolatun Waldemarin kanssa, ja juustojen seurana oli allekirjoittaneen äidin tekemää omena-inkiväärihilloketta, joka on paitsi maailman parasta hilloa, myös täydellinen kombo etenkin voimakkaiden juustojen kanssa.


Zind Humbrecht on jälleen yksi Pariisin-löytö, jota olisi näin jälkiviisaana todeten pitänyt tuoda kotiin useampi pullo. Oli miten oli, tämä ainokainen pullo sopi erinomaisen hyvin juustojen ja hillon kera, ja tarjosi miellyttäviä makuelämyksiä. Viinissä on runsaasti jäännössokeria joten se on riittävän makea juustoille ja jälkiruoille. Se ei kuitenkaan ole kukkea ja höttöinen gewurz, vaan viinistä löytyy rakennetta ja hienoja vivahteita. Toki, maussa oli niitä perinteisiä valkoisia kukkia ja hunajaakin, mutta lieneekö maaperästä tullut tavallista enemmän luonteikkuutta, joka tekee Zind Humbrechtista miellytävän jälkiruokaviinin myös makeita viinejä karttavalle.

Tämä on ehdottomasti viini jota kannattaa pakata mukaan matkalaukkuun, jos jossain maailman kolkassa tähän törmää. Itselleni Zind Humbrecht on aiemmin ollut vain nimeltä tuttu, mutta avomiehen mukaan kyseisen viinitalon tuotteet ovat aina hyviä. Ja kaiken lisäksi halpoja - siis täydellinen konsepti!

2 kommenttia:

  1. Aina pitäisi olla matkoilla pakettiauto mukana, että saisi mieleiset tuliaiset mukaan :)

    VastaaPoista
  2. Kesän Chablis-Burgundi-Champagne -kierrokselle olemme lähdössä (henkilö)pakettiautolla. Josko niitä suosikkeja saisi tuotua sitten riittävästi...

    VastaaPoista