Virallinen kesän aloitus

Mistä tietää kesän vihdoin alkaneen? No tietenkin siitä, kun ensimmäisen kerran pääsee puistoon Savve-piknikille. Savve-piknik on allekirjoittaneen ja avomiehen nimitys puistoruokailulle, jonka juomana nautitaan puistoviininä Sauvignon Blancia. Useimmiten Savve on ollut uusiseelantilaista, mutta tällä kertaa piknikille oli pakattu mukaan Hardy'sin Oomoo Sauvignon Blanc 2011 Adelaide Hillsistä. Oomoon seurana oli kantapaikastani Stockmannin Herkusta ostettuja palvelutiskin salaatteja, patonkia, reilusti kypsynyttä Camembert-juustoa ja kotimaisia mansikoita.


Oomoo Sauvignon Blanc soveltui täydellisesti kesän ensimmäiselle piknikille. Tuoksu oli alkukesäisen raikas ja maussa tuntui hieman koivua, nokkosia ja ruohoa. Sopiva hapokkuus esti liian mehumaisen vaikutelman syntymisen ja viini pärjäsi erinomaisesti kevyen ruoan seuralaisena. Etenkin Oomoo maistui überkesäisen Camembert-mansikka -yhdistelmän kanssa, suosittelen maistamaan jos ette ole vielä kokeilleet.

Oomoo on aluperin Aboriginaalien kieltä ja tarkoittaa hyvää tai houkuttelevaa. Etiketissä on hieman kitsch-henkisesti kuvattu Aboriginaaleja metsästämässä emuja ja kenguruita. Mutta sanotaan etiketistä mitä hyvänsä, oli viini tarkoitukseensa juuri sopivasti istuva, ja nimi Oomoo on hauska ja mieleenjäävä.0 kommenttia:

Lähetä kommentti