Köynnösten keskellä

Hyvistä aikomuksista huolimatta matkaraportit ovat jääneet roikkumaan hamaan tulevaisuuteen. Tilavierailuista kirjoitan paremmalla ajalla, joten näin ensi alkuun täytynee keskittyä puhtaasti fiilistelyyn.

Allekirjoittanut ja avomies ovat tottuneet liikkumaan muilla tavoin kuin autolla, joten myös matkakumppanimme pääsivät kokemaan pidempiä kävelyretkiä. Matkan aikana patikoimmekin useaan otteeseen köynnösten keskellä ja ihailimme pikkuruisia marjoja, joista tulee syksyyn mennessä upeita rypäleitä.

Grand Cru-palsta Les Clos Chablis'ssa
Parhaiten kävelymahdollisuudet oli järjestetty Chablis'ssa, jossa grand cru-palstojen ympärillä ja keskellä kulki merkattuja kävelyreittejä. Reittejä oli eri pituisia eri reippaustasoille, mutta matkaporukkamme luovutti jo Vaudesirin kohdalla, sillä tuuli oli kylmä ja edellisen päivän sateiden jäljiltä kuraa oli enemmän kuin riittävästi (sandaaleistani löytyy edelleen grand cru-maaperää, tosin nyt sekoittuneena Champagnen vastaavaan...).

Chassagnessa kukat alkoivat muodostua pieniksi rypäleterttujen aluiksi
Beaunessa köynnösten keskellä tarpominen jäi vähemmälle kuin autossa istuminen, mutta Chassagnessa parkkeerasimme istutusten viereen ja ihailimme alkukesäisiä köynnöksiä. Matkalla Nuits-Saint-Georgesista pysähdyimme (lukuisten muiden turistien tavoin) Domaine de la Romanée-Contin La Tache-palstalla katsomassa mikä niissä köynnöksissä nyt on niin hienoa. Ainakaan allekirjoittaneelle ei selvinnyt pelkkien lehtien perusteella.

Matkalla Hautvillersistä Dizyyn.
Champagnessa viinitarhakävelyyn oli taas enemmän tilaisuuksia kuin Burgundissa. Laajat viljelmät lähtivät suoraan hotellimme takapihalta Dizyn kylässä, ja köynnösten rivejä seuraten pääsimme noin puoleenväliin matkaa Hautvillersin kylään. Hautvillershän on tunnettu luostaristaan, jossa vaikutti kellarimestarina Dom Pérignon. Helteisen ylöskipuamisen ja munkkiveljen haudan tutkailun jälkeen samppanjatasting Au 36-viinimyymälä/baarissa maistui aamiaiseksi paremmin kuin hyvin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti