Kesä on...

Kesä on sitä, että en ole avannut tietokonetta moneen viikkoon vaan olen seurannut maailman tapahtumia puhelimeni kautta (paitsi silloin kun olen unohtanut puhelimeni olemassa olon). Kesä on sitä, että olen laiminyönyt blogiani tietoisesti jotta saisin laiskotella. Kesä on sitä, että ruoan kanssa voi juoda viiniä vaikka joka päivä. Kesä on sitä, että voi juoda samppanjaa terassilla palelematta.

Tiesittekö muuten, että Kappelin terassilta saa S-kortilla pullon Piper-Heidsieckiä hintaan 39,90? Parhaimmillaan nautittuna silloin kun joku muu maksaa.

Kesä on sitä, että olen nauttinut auringosta aina kun sitä on ollut tarjolla. Kesä on sitä, että olen maannut hiekkarannalla Pohjanmaalla ja harmitellut jälkeenpäin etten uskaltanut mennä uimaan kylmään meriveteen. Kesä on sitä, että lilluu vedessä vaikka kuinka kauan kun sinne vihdoinkin uskaltautuu.

Lämmintä hiekkaa ja kylmää merivettä Pohjanmaalla. Ja paljon muurahaisia.

Kesä on sitä, että olen kaivanut esiin vanhat kunnon nokialaiset ja mennyt metsään etsimään sieniä. Kesä on sitä, että löytää odottamattomasta paikasta hyvän kanttarellipaikan ja saa syödä tuoreita, voissa paistettuja kanttarelleja vaikka joka ilta. Kesä on myös sitä, että pienehkön itä-suomalaisen kaupungin Alkon suppeasta valikoimasta johtuen kanttarellien kanssa nautitaan Pfaffenheimin Pinot Gris'tä, kun paikkakunnalta ei löytynyt Pinot Blancia. Kesällä tosin sekin toimii. Kesä on myös sitä, että kun pääsee sienimetsän korkeimmalle vaaralle, pääsee vihdoin eroon hyttysistä ja voi ihailla järvimaisemaa.

Vaaran laelta näkee kauas. Ja voi myös löytää tatteja tai hämähäkkejä.

Ennen kaikkea kesä on kuitenkin sitä, että voi makoilla nurmikolla seuranaan avomies, pullo kuohuvaa (samaisen Alkon suppesta valikoimasta johtuen päädyimme Jacob's Creekiin, mutta onneksi kesällä ei tarvitse olla niin nipo), torilta osettuja mansikoita sekä metsästä itse poimittuja metsämansikoita. Tähän yhtälöön kuuluu tottakai olennaisesti kesäisen kepeä lukeminen, itselläni letkeä historiallinen murhamysteeri ja avomiehellä vakavasti otettava informatiivinen teos. Onneksi kesällä saa.

Metsämansikat ja torimansikat upposivat loppujen lopuksi allekirjoittaneen veljenpojan vatsaan. Hyviä tuntuivat olevan.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti