Mikä samppanja!

Käväisin eilen Ravintola Pörssissä järjestettävässä Mikä Viini!-tapahtumassa. Harmikseni ehdin maistaa vain ihan muutamaa viiniä, joten vähässä ajassa päätin satsata varmaan laatuun, ja aloitin Bollingerin tiskiltä, jossa oli tarjolla neljä eri juomaa: Bollinger Special Cuvée, Bollinger Rosé Brut, Bollinger La Grande Année 2002 sekä Bollinger La Grande Année Rosé 2004.

Kuva lainattu Experience Bollinger-sivulta.

Vieraillessamme Bollingerilla Aÿn kylässäkesällä saimme maistaa kolmea ensin mainittua, joten oli upeaa päästä testaamaan myös La Grande Année Rosé, josta Mikä Viinissä oli tarjolla juuri julkistettu vuosikerta. LGAR 2004 on kauniin värinen rosé, joka maistuu mukavasti kalkille ollen silti kukkamainen ja jopa hieman tyttömäinen. Samppanjassa on mukavasti potkua, mutta pulloa kannattaa varmasti säilyttää vielä joitakin vuosia jos haluaa nauttia juomasta sen täydessä loistossa.

Bollingerin yltiötyylikäs tasting Room Aÿssa.

Suomen samppanjahintaluokassa etenkin Special Cuvée (49,90 €) on varsin kelpo panostus jos haluaa vähän parempaa non vintage-samppanjaa. Allekirjoittaneella on edelleen työn alla kunnollinen kirjoitus vierailusta Bollingerilla, mutta vaikeutena on vain valita mitä tuosta huikeasta iltapäivästä voi kertoa järkevän pituisessa postauksessa. Huokaus.

Täytyy sanoa, että tykkään kovasti Bollingerin tyylistä ja asenteesta, ja ainakin kaikki maistamani Bollingerit ovat olleet hienoja kokemuksia. Pitäisi vaan vielä päästä maistamaan talon lippulaivaa, Vieilles Vignes Françaises-samppista.

2 kommenttia:

  1. Monta kiinnostavaa jäi itseltänikin testaamatta kun töissä venähti odotettua pidempään. Onneksi Bollingerilta löytyi testattavaksi tuo LGA Rosé!

    VastaaPoista