Barossa-inspiraatiota

Mä voitin! Olin Pohjoismaiden paras ja luovin viinientunnistaja The Label Project-haasteessa, josta olen kirjoitellut jokusen postauksen viime aikoina, ja pääsen maaliskuussa Jacob's Creekin vieraaksi Barossa Valleyyn Etelä-Australiaan. Ainakin myös Viinipiru sai kaikki vastaukset oikein, mutta allekirjoittanut sai tuomaristolta parhaat arvosanat luovuudesta rypäle- ja aluevalintojen perusteluista.

Barossa on itselleni aiemmin melko tuntematon alue, joten olen tosi innoissani siitä, että pääsen tutustumaan alueeseen tarkemmin kunnon opastuksella, ja matkaseuraksi saan viisi muuta viinibloggaajaa Australiasta, Iso-Britanniasta, Puolasta, Kanadasta ja Dubaista. Maaliskuu on vierailun kannalta erityisen mielenkiintoinen ajankohta, sillä eteläisellä pallonpuoliskolla ollaan tuolloin jo syksyssä ja sadonkorjuu on pääsemässä vauhtiin.

Koska pärjäsin luovuusvertailussa kuvakollaasien avulla, kokosin tässä pienimuotoista Barossa-inspiraatiokollaasia viikonlopun kunniaksi, ja suosittelen nauttimaan kuvien seurana lasillisen barossalaista Shirazia.

Kuvat lainattu erinäisiltä Barossan matkailusivustoilta

Barossa Valley on erityisesti tunnettu Shirazeistaan, mutta siellä kasvatetaan australialaiseen tyyliin myös mm. Rieslingiä, Chardonnayta ja Sémillonia. Jännä nähdä mitä kaikkea Barossasta löytyy ja minkälaisia viinejä alueella on tarjota.

Kuvat lainattu erinäisiltä Barossan matkailusivustoilta sekä matkailuartikkeleista


2 kommenttia:

  1. Upeaaaaaa, mahtavaaaaaa. Hurjasti onnea, nyt kyllä viherrän kateudesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen aivan hurjan innoissani tästä jutusta. Kuulun niihin jotka eivät koskaan voita mitään, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti kaiken sen odotuksen arvoinen voitto.

      Poista