Etikettipelin Grande Finale

The Label Project-haasteeseen osallistuneet bloggaajat ympäri maailman saivat tänään vastaukset mieltään askarruttaneisiin kysymyksiin: mistä rypäleestä salaperäiset viinit on valmistettu ja miltä alueelta viinit ovat peräisin. Ja ennen kaikkea jännittävin tieto oli se, kuka koko projektin taustalla oli.

Kolme viiniä olivat järjestyksessä
Viini #1 Chardonnay Adelaide Hillsistä. Elegantti viileän ilmanalan sitruksinen Chardonnay.
Viini #2 Shiraz Barossa Valleystä. Samettisen pehmeä sopivasti hedelmäinen Shiraz.
Viini #3 Cabernet Sauvignon Coonawarrasta. Eukaluptusta ja kevyttä mustaherukkaa miellyttävän pehmeässä Cab Savissa.
Ja tuottaja oli Jacob's Creek.

Kun minut alun perin haastettiin mukaan The Label Projectiin, oli ensimmäinen aavistukseni juuri Jacob's Creek. Tämä deduktio perustui ainoastaan siihen, että tämänlaajuisen haasteen toteuttavan tahon on oltava melko suuri, ja että kyseisen tuottajan viiniä on oltava myynnissä Suomessa. Matkan varrella aavistukseni häilyi, ja kehittelin mitä erilaisempia teorioita Pendfoldsista Yalumbaan. Etenkin viinejä maistettuani Jacob's Creek hieman epäilytti, sillä itselleni olivat ennestään jollakin tasolla tuttuja vain Alkon perusvalikoiman alle kympin pullot eivätkä maistelemani viinit vastanneet käsitystä edullisista arkiviineistä. Etiketittömät viinit olivatkin Jacob's Creekin Reserve-sarjasta, eli jotain hieman parempaa. Tosin se lienee ollutkin koko projektin tausta-ajatuksena: etiketin takaa löytyy aina yksillöllinen viini, eikä nimi miestä pahenna - tai viiniä.

Oheisessa videossa Jacob's Creekin pääviinintekijä Bernard Hickin kertoo haasteen viinien alueista. Eikö tuo Australian viinialueiden katselu aiheutakin melkoisen matkakuumeen?


Entä kuinka allekirjoittaneen kävi? Sain oikein kaikki kolme rypälettä ja kaikki kolme aluetta, joten nyt pitää sormet ristissä odotella tietoja siitä, kuka oikein vastanneista pääsee Australiaan tutustumaan Jacob's Creekin tilaan.

2 kommenttia:

  1. oj oj oj! Så bra fixat! O va spännande, tänk om du får åka ti australien!!!

    VastaaPoista
  2. Helt otroligt, trodde faktiskt inte att jag sku kunna vinna. Men hur orkar jag nu vänta i fem månader!?

    VastaaPoista