Kymmenen kuohuvaa ja tyttöpinkkiä

Poikien karattua omiin menoihinsa vietimme tässä taannoin ystävieni kanssa syksyistä lauantai-iltaa tyttöjen kuohuviinitastingin merkeissä. Illan konseptina oli testailla erilaisia kuohuviinityylejä ja yrittää löytää eroja viinityylien ja tuottajamaiden välillä, ja tyttöjen illan kunniaksi myös maistella herkullisen tyttömäistä sormiruokaa.

Porukkamme oli melko iso ja lisäksi saimme ystävällisesti muutaman pullon testiin SkyCellarilta, joten päätimme maistaa yhdeksää erilaista kuohujuomaa alkumaljana tarjotun Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brutin lisäksi. Maistelijoiden kuohuviinituntemus oli vaihtelevan tasoista, joten päädyimme testaamaan viinit puolisokkona, jolloin testattavien viinien kotimaa tai tyyppi oli tiedossa, mutta maistelujärjestys ei. Metodi osoittatui toimivaksi, sillä viinit herättivät paljon keskustelua ja aivan upeasti tytöt myös tunnistivat skumppatyylejä. Ryppyotsaisuudesta ei ollut tietoakaan kun kuohuviinejä arvioitiin ja varmasti jokainen osallistuja löysi joukosta uusia suosikkeja.

Osa maistelluista pulloista pääsi riviin kuvattavaksi.

Testatut kuohuviinit maistelujärjestyksessä olivat:
Duval-Leroy Brut (34,90 €), omiin suosikkeihini kuulunut mukavan hedelmäinen samppanja.
Jeio Brut Prosecco (13,50 €), lähes hyökkäävän päärynäinen Prosecco jäi ensimmäisenä maistellun samppanjan jalkoihin.
Las Moras Rosé Shiraz-Viognier (9,89 €), kuuluu kestosuosikkeihini ja yllätti osallistujat sokkona -  monet uskoivat juoman olevan todellista kalliimpaa.
Taittinger Les Folies de la Marquetterie Brut (56,90 € tilausvalikoima), tastingin suosikkini, briossinen tarhasamppanja.
Ca´del Bosco Cuvée Prestige (29,90€), myös omiin kestosuosikkeihini kuuluva luumuisen kirpeä Franciacorta.
Can Vendrell Cava Brut (12,98 €), perushyvä luomucava joka maistuu pehmeästi puulle mukavalla tavalla.
Lindemans Cawarra Brut Cuvée (9,48 €), lähes makealta vaikuttava kuiva hedelmäpommi oli monen testaajan suosikki.
Bründlmeyer Brut Rosé (29,00 € tilausvalikoima), laadukas ja elegantti vaalean pinkki juoma, jota harvat tuntuivat arvostavan yhtä paljon kuin minä.
J.C. Le Roux Fleurette (8,99 €), makea ja matala-alkoholinen eteläafrikkalainen kuohuva istui erinomaisesti macaron-leivosten seurana.

Las Moras Shiraz-Viognier Rosé sai jälleen kerran hyväksynnän

Lopuksi me sitkeimmät sissit vertailimme vielä edellisenä päivänä avattua Alkon edullisinta samppanjaa Vollereaux Brutia Duval-Leroyhin ja Taittingeriin. Ilman verrokkia olen pitänyt Vollereauxia ihan hyvänä samppiksena, mutta näin hyvien vertailukohtien kanssa halpissamppanja hävisi vertailussa kalliimmille ja paremmille.

Huutoäänestyksen perusteella vaikutti kuitenkin siltä, että tastingin voittajaksi selviytyi tervetulojuomana tarjottu Bernard-Massard. Luxemburgilainen onkin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja maultaan tyylikkään tasapainoinen, eli aina takuuvarma valinta maljakuohuviiniksi.

Tyttöjen illan väriteemana oli luonnollisesti pinkki.

Mainittakoon vielä menyystä sen verran, että loihdimme toisena emäntänä toimineen ystäväni kanssa tarjolle maa-artisokkakeittoa, lohipastramia, vuohenjuustosalaattia, ankkarilletteä ja juustoja. Jälkiruokana tytöt saivat vaaleanpunaisia ja suklaisia kuppikakkuja, punaisia macaron-leivoksia sekä vaahtokarkkeja.


M&M:n ihanat kuppikakut!

Kuvista suurkiitos kanssa-emännälleni M&M:lle joka jaksaa kuvata joka kulmasta kun muut unohtavat kameransa kotiin :)2 kommenttia:

  1. Mahtavaa miten uskalsitte samaan settiin ottaa niin erilaisia kuohujuomia! Oli varmasti hauska ilta. Kaunis oli kattauskin, tuli ihan nälkä kun katselin kuvia.

    VastaaPoista
  2. Näin on, päätimme lähteä rohkealla linjalla jotta saisimme hyvän kuvan siitä miten erilaisia kuohujuomia onkaan olemassa. Tarkoituksena oli kuitenkin pääasiassa viettää mukava ilta hyvässä seurassa eikä niinkään viinihifistellä, ja siinä kyllä onnistuimme.

    VastaaPoista