Naisellista ja kuplivaa

Olen todella pahasti laiminlyönyt matkakertomuksia Ranskan-reissun tilavisiiteiltä, mutta ei syytä huoleen: näin syksyn tultua alan nostalgisoida kesää ja kaivella esiin kuvia ja muistiinpanoja vierailuilta. Kauniin syysviikonlopun kunniaksi ajattelin kertoa vierailustamme Vertus'ssa sijaitsevalle Duval-Leroylle, jonka Femme de Champagne-samppanjasta olenkin jo keväällä kirjoittanut Euroviisu-aiheisessa postauksessani Samppanjaeuforiaa. Kesällä pääsimme kuitenkin ihan kunnolla tutustumaan Duval-Leroyn filosofiaan ja maistelemaan laajemminkin talon samppanjoita.

Heti alkuun on mainittava, että Duval-Leroylla vierailuun oli panostettu poikkeuksellisella tavoin, heti alkuun huomasimme että talon ulkopuolella sijaitsevaan lipputankoon oli nostettu Suomen lippu suomalaisten vierailijoiden kunniaksi. Kierroksen jälkeen maistellessamme samppanjoita viehättävimmässä näkemistäni tasting roomeista, tuli Madame Duval henkilökohtaisesti paikalle kesken kokouksen kysymään kuulumisiamme.

Kuva M&M

Madame lukeutuu samppanjaleskien maineikkaaseen joukkoon ja on johtanut taloaan parinkymmenen vuoden ajan. Hän tuntuu olevan voimakas ja dominoiva persoonallisuus, ja onkin muokannut talon tyyliä ja kasvattanut Duval-Leroyta tietoisesti yhdeksi Champagnen suurimpiin lukeutuvista tuottajista. Duvalilla kaikki on modernia ja tyylikästä, ja eritoten naisellista. Suurin osa henkilökunnasta viinitekijää myöten on naisia, mikä kuuluu olevan talolle kunnia-asia. Tämä näkyy myös samppanjoissa, jotka ovat naisellisia ja elegantteja olematta kuitenkaan liian kepeitä ja tyttömäisiä. Maistelluista samppanjoista omiksi suosikeikseni muodostuivat raikas ja omenainen Vintage 2004 sekä voimakkaampi ja luonteikkaampi Clos des Bouveries 2005. Molemmat suosikkini olivat luonnollisesti 100 % Chardonnayta, Côte des Blancsilla kun oltiin. Alkostakin saatava perus-Brut on mielestäni ihan mukava juoma, ja hintaan 34,90 € melko hyvä diili. Brut Rosé ei puolestaan kuulu punaisiin suosikkeihini, vaikka väriltään juoma onkin todella kaunis lohenpunainen.

Lasissa Femme de Champagne ja taustalla tasting roomin peilikuplat

Duval-Leroyn modernit fasiliteetit tuntuivat minun kaltaiseni nostalgistin mielestä hieman laitosmaisilta, mutta toisaalta olin ilmeisen homeallergiani kanssa tyytyväinen vierailusta, jossa ei tarvinnut kulkea homeen valtaamissa tunneleissa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti