Viikonloppuviini Espanjasta

Minulta kysytään melko usein viinivinkkejä, ja olen niitä tosi huono antamaan koska a) juon melko vähän Alkosta saatavia viinejä ja b) useimmat haluavat punaviini-vinkkejä, ja punkuissa en ole ihan ydinosaamisalueellani. Alkuvuodesta otinkin projektikseni etsiä kohtuullisen hintaluokan käyttöviinejä, ja samaan miltei samaan syssyyn päätin opetella juomaan punaviiniä. Tavoitteen ensimmäisen osan kanssa on ollut vähän niin ja näin, mutta olen kyllä melko ylpeä siitä, että punaisetkin viinit maistuvat jo melko hyvin (ainakin ruoan kanssa). Tällä kertaa saan siis yhdellä kirjoituksella monta kärpästä yhdellä iskulla: hyvän hintainen punaviinisuositus Alkon perusvalikoimasta, olé!

Sain tässä hiljattain testattavakseni Alkon uutuuden, La Garnacha Salvaje del Moncayon, joka 9,48 euron hinnallaan sopii mukavasti arkiviini-haasteeni raameihin. Viini on peräisin Espanjan Navarrasta ja Garnacha-köynnökset ovat melko iäkkäitä, nuorimmillaankin 40-vuotiaita.


Kuva lainattu


Viini on miellyttävän marjainen olematta liian mehumainen, ja vanhat köynnökset antavat viinille tiettyä luonteikkuutta ja syvyyttä. Samoin kevyt tammisuus antaa juomalle hieman ryhtiä ja tekee siitä myös ruoalle sopivan. La Garnacha Salvaje del Moncayo on ainakin allekirjoittaneen mielestä hyvä all rounder erityyppisten kevyiden liharuokien tai raskaampien kalaruokien seuraksi, miksei myös voimakasaromisen kasvisruoan seuraksi. Jos söisin lihaa niin voisin kokeilla tätä esimerkiksi kania sisältävän paellan kanssa. Meillä juoma pääsi testiin tapasten seurana Game of Thrones-maratoniltaan, ja hyvinhän se toimi laajan tapas-skaalan seuralaisena fantasyn lomassa.

Viini ansaitsee lisäksi erikoismaininnan übertyylikkästä etiketistä. Ostaisin melkeinpä vain sen takia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti