Blanc de Blancsin valkea joulukalenteri aukeaa

Jouluaattoon on tänään tasan kaksi viikkoa eli neljätoista päivää, ja viimeistään tässä vaiheessa kaikille lienee selvää että pääsemme nauttimaan valkeasta joulusta eteläisintä Suomea myöten. Allekirjoittanut aikoo aloittaa joulutunnelmoinnin ja jatkaa joka päivä jouluun asti pienin, valkein askelin. Voilà, Blanc de Blancsin valkea joulukalenteri tarjoaa valkoista joulutunnelmointia jokaisena päivänä aina aattoon asti!

Kalenterin ensimmäisestä luukusta aukeaa eilisen Annan-päivän kunniaksi pullo Anna de Codorníu -kuohuviiniä.

Kuva lainattu

Anna de Codorníu on jo pitkään kuulunut kestosuosikkiskumppieni joukkoon, eikä vähiten upean nimensä vuoksi. Annassa on valtaosa Chardonnayta, jonka seurana löytyy perinteisempiä cava-rypäleitä Macabeoa ja Parelladaa, joten myös Chardonnayn suuri osuus selittänee ihastustani kyseistä kuohua kohtaan. Juoma on erittäin kuiva, mutta mukavan hedelmäinen eikä se jätä ritisevän kuivaa suutuntumaa vaikkei extra bruteista välittäisikään.

Anna sopii nautiskeltavaksi sellaisenaan mutta on erinomainen kumppani esimerkiksi kalaruoille, testaa esimerkiksi joulupöydän meren antimien seurana. Alkon hinta 10,98 € ei päätä huimaa, ja kyseinen juoma kuuluukiin ainakin omasta mielestäni hinta-laatusuhteeltaan monopolin parhaimmistoon.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti