Joulunodotusta ja hemmottelua

Jouluaatto häämöttää jo viiden päivän päässä, mutta ajatus aaton saapumisesta tuntuu ainakin omasta mielestäni vielä niin kovin kaukaiselta. Sen vuoksi ajattelin paljastaa tänään valkean joulukalenterin luukusta herkutteluvinkin, joka sopii mihin vuodenaikaan tahansa, mutta erityisen oivallinen se on orastavan joulustressin taltuttamiseen. Allekirjoittanut on testannut yhdistelmän samppanjaa ja macarons-leivoksia niin moneen otteeseen, että uskoisi sen jo pian alkavan kyllästyttää, mutta ainakaan vielä ei loppua näy.

Kuvat lainattu

Samppanja ja macarons-kombon voi toteuttaa joko helposti tai monimutkaisesti. Itse luotan tässäkin Stockan Herkkuun, sillä eräällekin macarons-kurssille osallistuneena totesin ettei leivosten valmistaminen ollut aivan vaivattomimmasta päästä. Mukavuudenhaluinen kun olen, luotan siihen että ostamalla saan taatusti haluamani näköisiä ja makuisia macaronseja. Toisaalta makuvaihtoehdot ovat melkoisen rajoitetut ja uusia makuja ei tule helposti testattua.

Joulun kunniaksi itse tehdyt macaronsit voisi maustaa glögillä tai kanelilla ja kuorruttaa valkealla puuterisokerilla. Juomaksi herkkujen kanssa sopisi esimerkiksi tyylikäs rosé-samppanja kuten Bollingerin La Grande Année Rosé.

Leipomisesta insiproituville macarons-resepti löytyy kokeiltavaksi esimerkiksi Viini-lehden nautiskelijan joulukalenterista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti