Pariisilaisjoulu

Huomenna se vihdoin on, jouluaatto! Itse olen saanut lähes kaikki valmistelut tehtyä, jäljellä on vain viimeisten lahjojen paketointi ja pakettikorttien riimittely. Selvisin tänään hengissä ja ehjänä Stockan Herkustakin puolen tunnin jonotusajalla!

Aatonaaton ja neljännen adventin kunniaksi valkean joulukalenterin luukusta aukeaa tänään tunnelmakuva Pariisin joulusta.Kuvassa oleva joulukoristeltu Julhès-niminen liike sijaitsee Rue du Faubourg St Denis'llä Pariisin 10:ssä kaupunginosassa. Kyseinen liike kuuluu suosikkiliikkeisiini Pariisissa: se on viinikauppa, leipomo ja herkkumyymälä, josta saa kaiken tarvittavan illanistujaisiin ja paikan päällä tarjotaan usein maistiaisiakin. Julhèsin viinihyllyillä on tarjolla muun muassa grande marques -samppanjoita ja tuntemattomampia viinejä ympäri Ranskan maan.

Jos suurella vaivalla valmistettavat suomalaiset jouluruoat eivät houkuttele, voi joulun järjestää Julhèsin tyyliin esimerkiksi ostamalla hyvää pientuottajan loirelaista roséta, aitoa ranskalaista baguettea, paria erilaista juustoa ja kinkkua. Samaan tyyliin joulukuusenkin voi koristella yksinkertaisesti hopeisilla ruseteilla, ja voilà - yksinkertaisen tyylikäs pariisilaisjoulu on siinä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti