Samppanjasuosikki

Enää kahdeksan päivää aikaa valmistautua aattoon ja ainoastaan kuusi ostospäivää Alkossa ennen pyhiä. Lienee siis taas aika avata luukusta jouluun sopiva viinivinkki - tyylilleni uskollisesti vinkki tulee luonnollisesti Champagnesta. Kyseistä vinkkiä tiisasinkin jo eräänä omista suosikkisamppanojoistani valkean joulukalenterin Lucian päivän luukussa tekstissä Herkkuja maalta ja mereltä.

Kuva lainattu

Charles Heidsieck Brut Réserve on kaikkien kolmen samppanjarypäleen blend, ja se on yksi parhaista maistamistani non vintage-samppanjoista. Maultaan Charles on mukavan mineraalinen ja paahtoleipämäinen ollen samalla myös tasapainoisen sitruunainen. Tyylikkään juoman kokonaisuus on todella miellyttävä ja elegantti, ja siihen tekee mieli palata aina uudestaan. Kombona juoman kanssa sopivat etenkin meren antimet ja kalat (etenkin ne aiemmin mainitut osterit), mutta samppanjan maku on niin houkutteleva että sitä tekee mieli juoda ilman ruokaakin.

Kyseinen pullo maksaa Alkossa 47,50 €, mutta Viking Lineltä pullo irtoaa todella kilpailukykyiseen 30 euron hintaan. Näitä on hamstrattu ja tilattu muilta matkalla käyneiltä, kuten myös upeaa Charles Heidsieckin Millésime 2000 Brutia, jonka tax free -hinta on hämmentävän alhainen 39,90 €.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti