Uudenvuoden menu

Joulu tuli ja meni, ja tähän väliin ehdin mahduttaa jopa pari työpäivääkin. Seuraavana projektina onkin uusivuosi, jonka vietämme ystävien kanssa Kirkkonummella tyylikkään glamorööseissä merkeissä. Ohjelmaan kuulunee ainakin spa-hemmottelua, samppanjatasting ja erinomainen illallinen, ja tämä kaikki luonnollisesti gaala-iltaan sopivassa juhla-asustuksessa.

Jos itse olisin vastuussa uudenvuoden illallisen järjestämisestä, voisi Blanc de Blancsin ranskalainen Menu de Saint Sylvestre näyttää seuraavalta.Samppanja ja osterit kuuluvat niin olennaisena osana uuteenvuoteen, että ne ovat itseoikeutettu fantasiamenun aloittaja. Hummeriravioli, kyyhkynrinta, ranskalaiset juustot ja Tarte Tatin pääsivät kesäisellä Ranskan-visiitillä suosikkieni joukkoon, ja mielestäni ne sopisivat mainiosti menulle sopivin juomakumppanein paritettuna. Kaiken tämän lisäksi täytyy toki myös muistaa varata vuoden vaihtumiselle sopiva samppanja. Krug Grande Cuvée olisi tietysti aika hieno tapa juhlistaa uuttavuotta, mutta Doyard l'Oeil de Perdrix 2007 voisi myös sopia hyvin tunnelmaan.

Näillä eväillä olisi hyvä lähteä aloittelemaan uutta vuotta 2013, joka on toivottavasti vielä tätäkin vuotta hienompi. Uudenvuoden lupauksena voisin todeta, että ensi vuonna en aio haaskata aikaani huonojen viinien juomiseen erinäisissä kissanristiäisissä vaan olen mieluummin ilman jos hyvää ei ole tarjolla. Hurraa hyville viineille!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti