Valkean köynnöksen tummat rypäleet

Pyöreät kymmenen päivää on enää jäljellä jouluun ja Blanc de Blancsin valkea joulukalenteri loikkaa jälleen takaisin Champagneen. Kesäisessä Champagnessa voi nimittäin huomata köynnösten joukossa valkoisia, miltei kukkivan näköisiä viininlehtiä.Valkoreunaiset Pinot Meunierin lehdet erottuvat Champagnen muista rypäleistä Chardonnaysta ja Pinot Noirista jo kaukaa. Valkoisena hohtavat köynnökset tuottavat kuitenkin tummia rypäleitä jotka käytetään tavallisimmin erilaisiin samppanjablendeihin muiden rypäleiden kanssa ja Meunieria on Champagnessa pidetty hieman kahta muuta lajiketta vähäpätöisempänä.

Jonkin verran Meunieria käytetään myös ainoana rypäleenä samppanjassa, jolloin juoman luonne on hapokkaan hedelmäinen ja raikas, ja rypäle antaa juomalle rakennetta. Puhtaat Meunier-samppanjat eivät yleensä ole pitkäikäisiä, mutta poikkeuksia tähänkin löytyy. Muun muassa Krug käyttää sekoituksissaan noin viideosan verran Meunieria, ja tämä jos mikä todistaa ainakin meille Krug-uskovaisille että rypäle on otettava vakavasti.

2 kommenttia:

  1. Juuri maistoin Krugin vuosikertoja 1996 ja 2002, jotka olivat niin hyviä. Lämpimästi suosittelen Chez dominiquen samppanjamenua ruokien kanssa. Krug 1996 oli aivan taivaallisen hyvää marmorifileen ja tryffelikastikkeen kanssa. Hienosti näki kuinka Samppanja todellakin sopii ruualle kuin ruualle.

    VastaaPoista
  2. Vihreänä kateudesta luin tuota kommenttiasi! Mikäli koko aterialle on valittava yksi viini, päädyn minäkin useimmiten samppanjaan sillä se vaan sopii jotakuinkin kaikkien suosikkiruokieni kanssa.

    VastaaPoista