Valkoinen glögi

Jouluaattoon on enää yhdeksän päivää ja joululahjapaniikki alkaa herätä viimeisissäkin ihmisissä. Huomasin tämän kouriintuntuvasti eilen Stockalla käydessäni, ja tultuani kotiin tarvitsin jotain rauhoittavaa viemään mielen pois kylmästä talvesta ja joulukiireestä. Tämän vuoksi valkean joulukalenterin luukusta aukeaa tänään valkoisen glögin resepti.


Tällä kertaa tein glögin ranskalaiseen maalaissiideriin, joten varsinaisesti valkoista siitä ei tullut, mutta ehkä vaaleahko hyväksytään valkoisena tässä tapauksessa. Halusin kokeilla kyseistä reseptiä, sillä ystäväni vinkkasi hiljattain, että ranskalaissiideristä tulee mainio glögi ja tottahan se on. Tästä reseptistä aikaansaatava glögi ei ole lainkaan makeaa, mikä on ainakin minulle tervetullutta vaihtelua mehuglögien luvatussa maassa.

Hot cider à la Mademoiselle de Blancs kahdelle
Kaksi isoa mukillista ranskalaista maalaissiideriä
Noin 0,5 dl Calvados'ta maun mukaan
1-2 kanelitankoa maun mukaan
Tuoreen luomusitruunan kuorta maun mukaan
Kolme tähtianista
2-3 siivua tuoretta inkivääriä
Reilu ruokalusikallisen ruokosokeria, tai maun mukaan

Kuumenna kaikki ainesosat kattilassa noin 10 minuutin ajan mutta älä anna kiehua. Maistele välillä ja lisää tai vähennä mausteita maun mukaan, itse jouduin lisäämään hieman sokeria ja ottamaan toisen kanelitangoista pois jotta maku olisi paremmin tasapainossa. Tarjoile omenaviipaleiden kera.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti