Valkosuklaakaakaolla pakkasta vastaan

Jouluaatto on jo ylihuomenna, joten kai se on vihdoin uskottava että joululoma ja muutaman päivän lepo on alkanut. Tänään on myös ensimmäinen päivä maailmanlopun jälkeen, ja ainakin Helsingissä näkyy jopa sinistä taivasta ja pilkahduksia auringosta ensi kertaa viikkoihin.

Tämän päivän luukusta aukeaa vinkki kylmille pakkaspäiville. Olen monien tuttujen kanssa käymieni "mitä teet joulunpyhinä?" -keskustelujen jälkeen todennut, että usealla on aikomuksissa hiihtää, luistella tai muuten vain ulkoilla joulun aikaan joko kotikonnuillaan tai kaupungissa. Sen vuoksi ajattelin vinkata juomasta, joka pitää lämpimänä kylmälläkin.

Kaakaokuva lainattu

Oma suosikkini kuumista juomista on vin chaud, mutta kuuma kaakao tulee hyvällä kakkossijalla, vaikka en muuten mikään suuri suklaan ystävä olekaan. Valkoisen lumen keskelle perinteisen minttu- tai rommikaakaon korvikkeeksi voisi hyvin sopia valkosuklaakaakao, joka on tosin sen verran makeaa että kovin suuria määriä sitä ei voi kerralla juoda.

Valkosuklaakaakao on varsin helppo valmistaa: lastuiksi paloiteltu suklaa sekoitetaan kuumaan maitoon ja annetaan sulaa. Monissa resepteissä kehotetaan lisäämään myös vaniljaesanssia, mutta omasta mielestäni tämä ei ole välttämätöntä. Itse olen juonut valkoisia kaakaoita alkoholittomana, mutta mikäli kaakaosta haluaa aikuisten version, voisi terästeeksi kokeilla esimerkiksi hunaja- tai mustikkalikööriä. Tai miksei valkoinen minttukaakaokin voisi olla hyvää? Niille jotka eivät niin välitä makeasta voisi tumma rommi puolestaan olla sopiva vaihtoehto.

Jenkkiresespteissä kaakaoon lisätään usein vaahtokarkkeja, mutta itse jätän ne suosiolla pois. Koristeenahan ne voivat tosin olla varsin viehättäviä ja veikkaisin että lapsille vaahtiskaakao uppoaa ilman mitään ongelmia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti