Normandialaisia tuulahduksia

Olen vakaumuksellinen viininjuoja, ja tämän vuoksi cocktaileja tulee maisteltua harvemmin. Eilen testasin kuitenkin Tornin American Barissa Feelings from Normandy -nimisen cocktailin, jolla Tornin baarimestari Pekka Välitalo on voittanut International Professional Bartender Trophyn, jossa on arvosteltu Calvados-pohjaisia cocktaileja.

Feelings from Normandy sisältää Calvadoksen lisäksi seljanmarjamehua, Grand Marnier -likööriä, omenahilloa ja samppanjaa, ja kokonaisuus tarjoillaan luonnollisesti perinteisessä cocktaillasissa.

Appelsiininkuorin koristeltu cocktail. Kuva lainattu.

Hieman typerän kuuloisesti nimetty Feelings from Normandy oli raikas ja kupliva eikä lainkaan liian makea minuun makuuni. Tartun useimmiten samppanjapohtaisiin juomiin silloin harvoin kun cocktaileja juon, sillä niitä ei yleensä ole pilattu liialla makeudella. Tässäkin juomassa Calvados antoi kokonaisuudelle mukavasti ryhtiä, vaikkei erityisen voimakkaasti muiden makujen alta tullutkaan esille. Mukavaa vaihtelua sille ainaiselle turvalliselle Mojitolle tai Royal Mojitolle, ja ainakin minulle Calvadoksen käyttö cocktailissa oli uusi juttu.

Kera raikkaan cocktailin toivotan kaikille oikein ihanaa talvista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Aaha, kiinni jäit! Mitäs tällaisia keskellä viikkoa juodaan ja mitä sanoo PT? Mukavaa viikonloppua! Nimimerkillä huomenna kylään ja tilasin extra brut kuohuvaa :)

    VastaaPoista
  2. Heh! En usko ainakaan omalta osaltani liian tiukkoihin ja ankariin kuureihin, vaan pyrkimyksenäni on enemmänkin kokonaisvaltainen muutos ruokailutottumuksissa. Olen siinä varsin hyvin jo onnistunutkin, ja sen vuoksi annan itselleni silloin tällöin luvan hieman herkutella kohtuuden rajoissa. Terveet elämäntavat ovat mukavampia itselle ja ympäristölle, jos samalla pysyy hyväntuulisena.

    Puolustuksekseni totean kuitenkin, että tuossa ole kyseessä työtapahtuma ja olin aamulla käynyt reippaana tyttönä spinningissä :)

    VastaaPoista