Samppanjan ihmemaa

Uudeksivuodeksi tilatut samppanjat saapuivat erinäisten matkaan tulleiden mutkien jälkeen viime viikolla. Onneksi samppanjaa voi kuitenkin juoda ihan ilman mitään sen erityisempää syytä tai merkittävää tapahtumaa, joten olemme jo ehtineet testata pari hieman hakuammunnalla valituista samppiksista.

Tilatut samppanjat ovat tuntemattomampien pientuottajien pullotteita, joten ihan tarkkaan emme osanneet odottaa mitä tuleman pitää. Monasti olen puhunut pientuottajien tuotteiden puolesta, ja tämän vuoksi olenkin kovin iloinen, että ranskalaiset verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuksia tutustua näihin potentiaalisiin helmiin erittäin kilpailukykyiseen hintaan, ja täten kyseiset kaupat ovat allekirjoittaneelle lähes unelmien täyttymys.Kuvasta puuttuu Michel Furdyna Réserve Brut, joka on 100 %:nen Pinot Noir ja sisältää etiketin mukaan 50 % reserviviinejä. Erikoinen tuttavuus, siis. Hauskan nimen omaavan tuottajan Blanc de Noirs oli miellyttävän omenainen ja hapokas, ja pienet mutta runsaat kuplat muodostuvat suussa mukavan moussen. Kauniin kullan sävyinen samppanja tarjosi myös hieman paahdetta ja pähkinää ja monista Champagnen tuotteista tuttua Pommacmaisuutta, ja avomies julisti juoman tuovat mieleen Charles Heidsieck Brut Réserven.

Furdyna oli siis ainakin hitti, Thierry Massin Sélection Brut oli myös ihan hyvä, mutta jäi valitettavasti Michel Furdynan varjoon. Jännityksellä testailemme myös muita tilaamiamme juomia, sillä vielä tammikuun aikana pitää ehtiä tehdä toinen tilaus Vinatis-verkkokaupasta ennenkuin alennusmyynnit päättyvät. Tilauslistalle pääsevät varmasti ainakin Michel Furdynan saignée-metodilla valmistettu rosé (saignée eli verenvuodatus tarkoittaa sitä, että viinin väri on peräisin sen valmistamiseen käytetyistä rypäleistä, eikä siihen ole sekoitettu punaviiniä kuten roséisiin yleensä) sekä saman tuottajan La Desirée Brut, erikoinen Blanc de Blancs johon on käytetty Chardonnayn ohella Pinot Blancia.

6 kommenttia:

 1. Tuleeko tulleja tai muita kustannuksia kun tilaa tuolta?

  VastaaPoista
 2. Maksoimme vain Vinatiksen kuljetuskustannukset 14 €/lähetys. Tuo hinta pätee muistaakseni kahdeksaantoista pulloon asti, joten varsin edullisesti tuolta tuotteet irtoavat.

  VastaaPoista
 3. Omaa vinatiksen tilausta odotetaan myös. Alennukset oli ''pakko''hyödyntää ja myös meille on tulossa la desire brutia ja Lallierin Gran Reservaa. Toivottavasti jo viikonloppuna saa korkata jonkun tilauksen samppanjan.

  VastaaPoista
 4. Jännää, kerro sitten onko odotuksen arvoista!

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauan kesti tilaamisesta, että tilaus saapui Suomeen?

  VastaaPoista
 6. Ekalla, epäonnistuneella kerralla meni ehkä kolmisen viikkoa, kun viinit istuivat varastossa Vantaalla. Muuten tilaus on yleensä tullut noin viikossa.

  VastaaPoista